Cornuri pufoase cu gem de piersici si nuci

de daniastefania in Prajituri, 2 Mar 2015 | 5485 vizualizari

 

O combinatie mai atipica, dar va garantez ca e reusita

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 gr iaurt natur
  • 3 oua
  • 50 gr drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura untura de porc
  • Un praf de sare
  • 200 gr nuci
  • 50 gr gem piersici
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu gem de piersici si nuci:

Pregatim aluatul pentru cornulete. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in laptele caldut. Adaugam apoi faina cernuta, iaurtul, 2 oua, praful de sare si untura. Se framanta bine pana se obtine un aluat nelipicios. Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pregatim intre timp si umplutura.

Nucile se macina si se amesteca cu gemul. Dupa ce a dospit aluatul se intinde in forma de dreptunghi cu grosimea de 2 cm. Se taie aluatul ca niste triunghiuri. In partea mai lata a triunghiului se pune o lingurita de umplutura. Se ruleaza apoi spre varf. Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se lasa 10 minute sa mai dospeasca. Se dau la cuptoful preincalzit la 200 grade C pana se rumenesc frumos.

Si ...la masa cu ele ;)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu gem de piersici si nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca si gem