Costite si ceafa de porc cu salvie si cartofi zdrobiti

de mihaelar63 in Porc, 23 Dec 2019 | 2578 vizualizari

 

 Dupa ce ne-am pus pofta in cui, acum purcelul este la putere . Avem carne proaspata sacrificata in gospodarie . Salvia este un condiment foarte potrivit cu carnea de porc . Parca si cu mai mare placere folosesc  salvia cu gandul la cele doua superbe tufe din gradina .Trucul cu cartofii zdrobiti l-am vazut la dragutul de Jamie Oliver.L-am incercat si mi-a placut .
 ,,Bunatati pentru Craciun "

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg costita si ceafa proaspata de porc
  • 1.5 kg cartofi fierti in coaja
  • 100 ml ulei -optional
  • 2 caciulii usturoi
  • 2 linguri pasta ardei cu telina -productie proprie
  • 2 lingurite dulceata ardei
  • 2 linguri salvie uscata si maruntita
  • 2 tije de busuioc uscat
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • piper
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite si ceafa de porc cu salvie si cartofi zdrobiti:

  1.  Carnea de porc portionata se pune in tava .
  2. Se sareaza .se pipareaza si se pune deasupra pasta de ardei si dulceata de ardei iute .
  3. Caciuliile de usturoi se curata de mustati , se spala , se taie in doua si se pun in tava .
  4. Presarati salvia uscata , adugati busuiocul si turnati deasupra ulei si  apa calda cat sa acopere carnea.
  5. Daca observati ca aveti o carne mai grasa nu mai puneti ulei , ea va elibera suficienta grasime .
  6. Dati carnea la cuptor la 200 grade pana cand incepe sa se rumeneasca .
  7. Intre timp curati cartofii . Se pun cartofii in tava si se zdrobesc usor cu furculita sau cu o paleta de inox .
  8. Intorceti carnea si o asezati peste cartofi .
  9. Se seteaza temperatura la full grill 280 grade .
  10. In 5-10 minute se obtine o costita rumena .
  11. Supravegheati cocerea atent pentru ca exista riscul la aceasta temperatura mare de 280 grade sa va alegeti cu un preparat ,, prea bronzat ".
  12. Gustati si sarati/piparati daca mai este nevoie .
  13. Presarati peste cartofi din belsug patrunjel verde tocat .
  14. Serviti alaturi muraturile preferate .

TIPS-URI

1

Supravegheati cocerea atent pentru ca exista riscul la aceasta temperatura mare de 280 grade sa va alegeti cu un preparat ,, prea bronzat ".

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite si ceafa de porc cu salvie si cartofi zdrobiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc si cartofi la cuptor