Costite si ceafa de porc cu salvie si cartofi zdrobiti

de mihaelar63 in Porc, 23 Dec 2019 | 2410 vizualizari

 

 Dupa ce ne-am pus pofta in cui, acum purcelul este la putere . Avem carne proaspata sacrificata in gospodarie . Salvia este un condiment foarte potrivit cu carnea de porc . Parca si cu mai mare placere folosesc  salvia cu gandul la cele doua superbe tufe din gradina .Trucul cu cartofii zdrobiti l-am vazut la dragutul de Jamie Oliver.L-am incercat si mi-a placut .
 ,,Bunatati pentru Craciun "

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg costita si ceafa proaspata de porc
  • 1.5 kg cartofi fierti in coaja
  • 100 ml ulei -optional
  • 2 caciulii usturoi
  • 2 linguri pasta ardei cu telina -productie proprie
  • 2 lingurite dulceata ardei
  • 2 linguri salvie uscata si maruntita
  • 2 tije de busuioc uscat
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • piper
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite si ceafa de porc cu salvie si cartofi zdrobiti:

  1.  Carnea de porc portionata se pune in tava .
  2. Se sareaza .se pipareaza si se pune deasupra pasta de ardei si dulceata de ardei iute .
  3. Caciuliile de usturoi se curata de mustati , se spala , se taie in doua si se pun in tava .
  4. Presarati salvia uscata , adugati busuiocul si turnati deasupra ulei si  apa calda cat sa acopere carnea.
  5. Daca observati ca aveti o carne mai grasa nu mai puneti ulei , ea va elibera suficienta grasime .
  6. Dati carnea la cuptor la 200 grade pana cand incepe sa se rumeneasca .
  7. Intre timp curati cartofii . Se pun cartofii in tava si se zdrobesc usor cu furculita sau cu o paleta de inox .
  8. Intorceti carnea si o asezati peste cartofi .
  9. Se seteaza temperatura la full grill 280 grade .
  10. In 5-10 minute se obtine o costita rumena .
  11. Supravegheati cocerea atent pentru ca exista riscul la aceasta temperatura mare de 280 grade sa va alegeti cu un preparat ,, prea bronzat ".
  12. Gustati si sarati/piparati daca mai este nevoie .
  13. Presarati peste cartofi din belsug patrunjel verde tocat .
  14. Serviti alaturi muraturile preferate .

TIPS-URI

1

Supravegheati cocerea atent pentru ca exista riscul la aceasta temperatura mare de 280 grade sa va alegeti cu un preparat ,, prea bronzat ".

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite si ceafa de porc cu salvie si cartofi zdrobiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

23.12.2019, 23:11

Ancutsa 1

24.12.2019, 10:58

Un preparat delicios! Frumoasa tufa de salvie

Rocsi 1

25.12.2019, 20:15

Ce bunatate ai pregatit aici!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

ieri la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

ieri la 17:38

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

ieri la 15:19

Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

de S_I_D 1

pe 30.11 la 23:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu costita afumata