Cotlet de vita la tava

de Ela68 in Vita, 3 Oct 2012 | 5490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cotlet de vita
  • usturoi verde ( cand exista ) sau uscat
  • crengute de rozmarin
  • piper, sare , ulei
  • un pahar de vin rosu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de vita la tava:

Se spala carnea, apoi se sterge cu servete de bucatarie. Se ung cotletele cu ulei si se presara sare, piper si cimbru


Alta metoda pentru a obtine o carne frageda, inafara de marinarea ei, ar fi coacerea acesteia in pungile speciale pentru friptura. Asadar, dupa ce-am condimentat carnea, se introduce in punga, inchizandu-se ermetic cu clipsul din dotare. Se inteapa cu un ac in cateva locuri in partea superioara a pungi, se aseaza intr-o tava in care am adaugat un pahar de apa ( ca sa nu se prinda ) si se da la cuptor.


Se va controla din cand in cand cu furculita daca s-a fragezit.


Cand este aproape gata, cand carnea este moale, aceasta se va scoate din punga si impreuna cu sosul format se aseaza in tava. Adaugam usturoiul verde sau uscat, in functie de anotimp, o crenguta de rozmarin si vinul.


Se mai lasa 10-15 minute pana se mai evapora din lichid si prinde o crusta.


Se poate servi cu legume la abur sau cartofi cu rosii la cuptor sau orice alta garnitura ce va place.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de vita la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Sim0na 1

03.10.2012, 21:49

Tare aromat trebuie sa fie..

Ela68 1

03.10.2012, 22:08

Intre timp am primit un vas pyroflam cu capac si gatesc carnea de vita la el.
Iese o minune, carnea devine foarte moale si suculenta. Se simt bine si aromele.

adry88 1

04.10.2012, 10:47

tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita in vin la cuptor