Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare

de nico15 in Porc, 22 Mai 2017 | 2768 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura:
  • 500 g cotlet de porc fara os
  • 500 g muschiulet de porc
  • vin rosu
  • cimbru
  • ulei
  • Foi de dafin
  • boabe de piper
  • Optional:
  • 1-2 carnati
  • Cartofi la cuptor:
  • 6 cartofi mai mari
  • Ulei
  • Sare
  • piper
  • rozmarin
  • boia
  • Usturoi
  • Pentru piure de mazare:
  • 200 g de mazare
  • 30 g unt
  • Smantana pentru gatit
  • sare
  • piper
  • 2 baby morcovi
  • vin
  • Decor:
  • chips de cartof dulce
  • portocala si
  • bobite de mazare
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare:

  Portionam carnea, saram si piperam, dupa care o vom trage in tigaie, in putin unt, cat sa i se schimbe culoarea, dupa care o scoatem din tigaie si o lasam in asteptare.  

Punem intr-o tava mai mare, pentru a o da la cuptor. Punem ulei, adaugam carnea, foile de dafin, cimbru si vinul si dam pentru 25 de minute la cuptor.

Separat, punem la fiert mazarea, cu un pic de sare si morcovi in alt vas. Cartofii ii vom fierbe in coaja. Dupa ce au fiert, ii scoatem, ii curatam si ii taiem in patru. Punem intr-o tava mai mare, adaugam ulei si boia, cimbru, sare, masam bine si dam la cuptor. 

 Cartofi sunt déjà fierti, dar trebuie sa prinda acea crusta minunata.  

Dupa ce mazarea a fiert, scurgem de apa, oprim cateva boabe, lasam foarte putina apa si punem in blender. Blenduim bine, dupa care luam pasta rezultata si o punem din nou intr-o tigaie non-adederenta, adaugam un cub de unt si smantana pentru gatit, rezultand o pasta fina.    Dupa ce baby morcovi au fiert, ii scurgem de apa si, intr-o tigaie punem putin unt, adaugam baby morcovi, un pic de sare si un praf de curry. Ii sotam cateva minute, dupa care ii scoatem. Verificam daca sunt  facuti si cartofii si ii scoatem de la cuptor. Verificam daca si carnea este patrunsa, daca este facuta, o scoatem, lasand jiul in tava din care vom face un sos bun pentru friptura noastra.

Punem din nou tava in care a fost friptura, pe foc, cautam cu o spatula de lemn sa indepartam toate bucatile lipite pe fundul tavii. Adaugam vin un cub de unt, vin si un fir de cimbru optional. Lasam sa scada, pana se-ngroasa, dupa aceea  strecuram. Decoram ca in imaginea alaturata.   Pofta buna!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet condimentat (la dry cooker)cu cartofi pai si varza