Covrigei

de Anamaria7 in Dulciuri, 15 Feb 2010 | 18576 vizualizari

 

Cei mai buni covrigei sarati

 

INGREDIENTE

  • 250g unt
  • 250g branza telemea rasa
  • 250g faina
  • 3/4 pachet drojdie
  • 125ml lapte
  • 2 oua amestecate cu o lg de lapte
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei:

Untul se freaca impreuna cu branza rasa, apoi cu faina si drojdia muiata in laptele caldutz. Dupa ce se framanta, se pune la rece 20min.


Dupa ce scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie de cca 0.5cm grosime si taiem covrigeii cu forma speciala. Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau data cu unt si faina si ii ungem cu o pensula cu amestecul de ou si lapte. Tava ramane cca 10min la dospit, apoi introducem covrigeii in cuptorul incins la 180C si ii lasam pana cand se intaresc si devin aurii pe deasupra.


 

TIPS-URI

1

Se poate adauga chimen in aluat sau doar pe deasupra.

2

Se poate presara branza rasa inainte de a-i pune in cuptor.

3

Se tin cel mai bine intr-un vas inchis ermetic pentru a nu se inmuia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (8)

gugugh 1

21.10.2010, 14:42

am notat sa o fac azi

Anamaria7 1

22.10.2010, 09:08

ai facut, gugugh? cum au iesit?

LUK 1

02.12.2010, 14:48

cred ca sunt f fragezi..si buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Evantai de vinete

de oanapl 5

ieri la 23:32

Prajitura rasturnata cu visine

de oanapl 5

ieri la 23:26

Desert papanasi fierti

de RODIMUR 3

ieri la 21:32

Desert mere coapte

de Camelya 5

ieri la 18:15

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si bezea