Covrigi

de angyb in Piine, 25 Sep 2012 | 10688 vizualizari

 

by Poliana

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de ulei
  • 300 ml apa calduta
  • Pt.oparit:
  • 2 litri de apa
  • 6 lingurite bicarbonat
  • 2 linguri de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi:

Drojdia o punem intr-un vas cu un pic de faina ,zahar si un pic de apa calduta .Amestecam putin si lasam la loc cald 10-15 minute.

Intr-un castron punem faina alba ,facem  gropita si punem maiaua si incepem sa framantam adaugam sarea si apa calduta .Se adauga lingura de ulei si continuam sa framantam bine pana cand devine un aluat nelipicios. Lasam la loc cald pana cand isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 12 bucati ,modelam un snur lung si ii dam forma de covrigi.

Punem la fiert apa cu bicarbonatul si sarea. Luam fiecare covrig si il oparim aproximativ 30 de secunde.

Asezam covrigi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si  se presara cu mac sau sare.

Dam la cuptor la 220 de grade aproxiamativ 30 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Cris2711 1

25.09.2012, 20:12

ce covrigei cu mac deliciosi

angyb 1

25.09.2012, 21:55

multumesc la toate

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 22:44

la favorite cu ea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bagels