Cozonac

de pana_luminita in Dulciuri, 21 Apr 2011 | 7871 vizualizari

 

Prima incercare de preparare a cozonacului ;))

 

INGREDIENTE

  • faina 1 kg
  • lapte 1 l
  • drojdie 50 gr
  • unt 125 gr
  • ulei 100 ml
  • 5 galbenusuri
  • cacao
  • nuca 200 gr
  • coaja de lamaie
  • zahar 500 gr
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Topesc drojdia in lapte caldut si adaug faina pana maiaua iese ca o smanatana , las compozitia la dospit . Fierb laptele impreuna cu zaharul , cat timp laptele fierbe cern faina. 

  Peste faina (1kg) cernuta  adaug 500 ml lapte clocotit si amestec cu lingura , apoi adaug untul de la frigider si amestec cu mana compozitia , dupa ce untul este integrat total in compozitie ;) adaug cate un galbenus . In compozitia rezultata adaug maiaua si framant compozitia timp de 1 ora pana se dezlipeste de mana si face ''basici'' pe parcursul framantatului adaugand cate-o lingurita de ulei pe marginea lighianului in care framant coca.  compozitia este lasata la dospit timp de 3 ore acoperita cu un prosop la caldurica ;).

Din restul de lapte ramas 500ml fac crema de ciocolata cu care o sa umplu cozonacul . Pun laptele la foc mic in care adaug cacaoa pe care in prealabil intr-un castron am amestecat-o cu 5 linguri de lapte  ,  timp de 5 minute amestec continuu in compozitie , apoi adug nuca tocata marunt ( eu am strivit cu sucitorul nuca) peste aceasta crema am mai adaugat  3  linguri de faina .

Compozitia o impart in 6 parti egale . Pentru un cozonac este necesar 2 parti din cele 6 :) , pe care le intind cu ajutorul maini  pe suprafata lor intind un strat de crema de ciocolata .  Fiecare parte o rulez , apoi  le impletesc si le pun informele de cozonac pe care in prealabil le-am tapetat cu hartie de copt.

Cozonacul este bagat la cuptor , care a fost incalzit la treapta 4 timp de 40 minute( in acest timp l-am verificat cu paiul)

Din aceasta compozitie ies 3 cozonacei ;) care i-am facut in forma de 25 cm.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

gaby_duceag 1

15.12.2011, 21:31

La multi ani!
Sa fii fericita, fata draga.
iertare pentru intarziere

diaconta 1

15.12.2011, 21:38

La multi ani

Bucataras 1

15.12.2011, 23:19

La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandina