Desert cozonac

de laura_n in Prajituri, 26 Ian 2013 | 95668 vizualizari

 

Anul acesta, de sarbatori, am reusit sa imi bucur baietii cu niste cozonaci frumosi! Cam plini de cacao, dar asa e gustul lor :) Eu folosesc masina de aluat si astfel, stiu sigur ca ies bine, altfel nu stiu daca m-as incumeta :)))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 800 gr faina
  • 3 oua
  • 300 ml lapte dulce
  • 150 gr unt
  • zahar vanilat
  • 200 gr zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • coaja lamaie

Umplutura:

  • 400 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar brut
  • 100 gr cacao
  • un ou pt uns
  • 200 gr rahat
  • 50 gr stafide
  • 50 gr merisoare
  • coaja lamaie
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac:

Toate ingredientele le-am pus in cuva masinii, am selectat programul de framantare.

Cand a crescut aluatul, am portionat pentru doi cozonaci. 

Separat, intr-un castron, am amestecat nuca macinata cu cacao, cu zahar brut (cateva linguri), coaja lamaie, stafide, merisoare si rahatul taiat cubulete.

Am intins cate o foaie de aluat, am presarat din compozitia de nuca si am rulat. Am impletit cate doua rulouri si am format un cozonac pe care l-am asezat cu grija in forma de copt unsa si prevazuta cu hartie de copt.

Dupa ce am terminat de impletit si celalalt cozonac, i-am lasat putin la caldura, cat au mai crescut un pic, apoi i-am bagat la cuptor, la copt, cam o ora.

Cand i-am scos apoi de la cuptor, i-am lasat un pic sa respire si i-am uns cu ou batut si i-am presarat cu zahar brut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (33)

UrsanMihaela 1

22.03.2018, 08:18

Panacris 1

23.12.2018, 20:31

Nohat, eu de abia azi i-am descoperit Deja sunt în cuptor!

dantes 1

12.04.2020, 09:48

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură Negresă