Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Anul acesta, de sarbatori, am reusit sa imi bucur baietii cu niste cozonaci frumosi! Cam plini de cacao, dar asa e gustul lor :) Eu folosesc masina de aluat si astfel, stiu sigur ca ies bine, altfel nu stiu daca m-as incumeta :)))
Aluat:
Umplutura:
Toate ingredientele le-am pus in cuva masinii, am selectat programul de framantare.
Cand a crescut aluatul, am portionat pentru doi cozonaci.
Separat, intr-un castron, am amestecat nuca macinata cu cacao, cu zahar brut (cateva linguri), coaja lamaie, stafide, merisoare si rahatul taiat cubulete.
Am intins cate o foaie de aluat, am presarat din compozitia de nuca si am rulat. Am impletit cate doua rulouri si am format un cozonac pe care l-am asezat cu grija in forma de copt unsa si prevazuta cu hartie de copt.
Dupa ce am terminat de impletit si celalalt cozonac, i-am lasat putin la caldura, cat au mai crescut un pic, apoi i-am bagat la cuptor, la copt, cam o ora.
Cand i-am scos apoi de la cuptor, i-am lasat un pic sa respire si i-am uns cu ou batut si i-am presarat cu zahar brut.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult