Cozonac

de LadyCrs in Dulciuri, 2 Mai 2013 | 18814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 cubulete drojdie
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 5+1 galbenus
  • o lg sare
  • esenta dupa gust
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • cacao
  • rahat
  • stafide
  • ciocolata de menaj
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Incalzim laptele cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.

Il lasam la racit.

Intre timp punem faina intr-un vas incapator si pregatim maiaua ( din drojdie, o lingurita de zahar si 3 linguri de lapte si lasam la crescut). Cand isi dubleaza volumul incepem sa framantam usor cu ajutorul furculitel si adaugam laptele putin cate putin luand mereu faina de pe margini. Dupa ce am incorporat toata faina adaugam cele 5 galbenusuri frecate.

Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Incepe procesul framantarii: inmuiem mainile in unt , nu il turnam pe tot odata.

Timp de 30 de minute framantam si iar framantam. Apoi lasam aluatul la dopsit pentru 45 de minute acoperit bine si la caldurica.

Impartim in 2 parti egale. Ungem suprafata de lucru cu ulei si incepem sa intindem aluatul. Punem cacao, stafide, rahar, ciocolata de menaj sau orice umplutura vrem noi.

Il asezam in tavile acoperite cu foaie de copt si unde cu ulei.

Inainte de a il introduce la cuptor ii ungem cu galbenus de ou si presaram deasupa nuca de cocos sau zahar.

Ii coacem la foc potrivit timp de 40-45 de minute.(testam cu scobitoarea)

Inainte sa ii scoatem din tavi ii lasam sa se raceasca.

Ii acoperimin folie de aluminiu si ii lasam deoparte pana ii vom servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu lamaie