Desert cozonac cu umplutura de mac si visine

de anca_rm in Prajituri, 22 Ian 2018 | 2670 vizualizari

 

Pofta de cozonac m-a impins sa cumpar cozonac gata facut, dar cum am fost dezamagita de gustul lui si de umplutura am decis sa ma pun sa imi fac. Asa a iesit acest cozonac cu umplutura de mac si visine din borcan.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 250 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • praf de sare
  • 500 ml lapte
  • 2 oua intregi+2 galbenusuri
  • coaja lamaie
  • coaja portocala
  • Umplutura
  • 400 gr mac macinat
  • 150 gr zahar
  • 150 gr visine fara sambure (eu am folosit din compot)
  • 4 linguri lapte
  • 2 albusuri
  • Extra
  • 1ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu umplutura de mac si visine:

Intr-un vas incalzim laptele impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si cea de portocala. Cand este cald, desfacem in el drojdia si lasam deoparte.

Ouale le batem impreuna cu putina sare separat, nu trebuie sa se faca spuma numai sa fie amestecate bine.

Intr-un castron mai mare punem faina. In mijlocul ei incepem sa turnam laptele amestecat cu drojdia si zaharul. Laptele il amestecam putin cate putin amestecand continuu. Adaugam apoi uleiul si ouale batute.

Framantam aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa se odihneasca si sa creaca pana cand isi dubleaza volumul. 

Dupa ce a crescut bine am impartit aluatul in 4 parti egale.

Il lasam pe masa acoperita cu un prosop si pregatim umplutura.

 Umplutura:

Albusurile le batem cu zaharul si apoi adaugam macul si laptele. Omogenizam bine si gustam daca trebuie mai dulce.

Pe blatul infainat sau uns cu ulei intindem prima bucata de aluat, cam de 1 cm grosime. Am pus un sfert din umplutura si am intins-o bine pe toata suprafata. Presaram deasupra visine fara sambure. Rulam aluatul avand grija sa fie stransi destul de bine si sa inchidem capetele. Intindem o alta bucata de aluat si procedam la fel. Dupa ce avem doua corzi de cozonac, le putem impleti.

 Asezam cozonacul in tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa creasca. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu umplutura de mac si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura marmorata cu branza si visine