Desert cozonac Floare

de dantes in Dulciuri, 29 Apr 2017 | 1988 vizualizari

 

Tehnica o puteti vedea aici
https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-floare-cu-nuci-crocante-77203.html

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 120 ml lapte caldut
  • 60 g unt topit
  • 75 g zahar
  • 1 galbenus + 1 ou intreg
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • 1 ou pentru uns
  • zahar brun pentru presarat deasupra
  • Pentru umplutura
  • 200 g crema de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac Floare:

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, timp de 15-20 minute si se lasa la dospit circa o ora, apoi se imparte in 4 bile.

Se intinde fiecare bila si se ia o farfurie, se asaza peste blatul intins si se taie coca ramasa in exterior, se asaza blatul pe o foaie de copt, se unge cu crema de ciocolata si se repeta operatia cu celelale bucati de coca. Apoi se asaza un paharel in mijlocul blatului si se taie 12 fasii in exterior. Se iau cate doua fasii si se rasucesc spre exterior, de doua ori si se prind la capete pentru a-i da forma unor petale. Cu oul batut, se unge coca, se presara zaharul brun.

Se coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac Floare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec imbracat in ciocolata si cocos