Cozonac ieftin

de mamaieelena in Prajituri, 30 Dec 2010 | 8728 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500ml.lapte dulce
  • 3 oua
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 300 gr.zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 fiola cu esenta de rom
  • 1 lingurita sare(rasa)si se pune in oua
  • 500 gr rahat umplutura
  • 125 margarina pt prajituri
  • 50 gr. margarina pt uns tavile
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac ieftin:

Intr-un lighean se cerne faina. Se pune laptele la incalzit pe foc si se ia un pic din el sa se dizolve drojdia iar mirodeniile,sarea,zaharul se pun in laptele cald. Ouale se bat intr-un castron cu furculita, margarina se topeste intr-un ibric pe foc domol si apoi toate se amesteca mai putin margarina care se pune treptat pe masura ce se framanta cozonacul. Se lasa la cald intr-un loc ferit de curent si cand s-a dublat volumul se pot pune in formele de cozonac care au fost unse cu margarina.

Ca sa putem umple cozonacul cu rahat se procedeaza astfel: se ia din coca exact cantitatea pt forma si se rupe in trei bucati care se intind pe rand in forma dreptunghiulara cu mainile unse cu ulei apoi se pun bucatele de rahat care a fost taiat inainte cu cutitul si apoi rulam, procedam la fel cu toate trei si le impletim in trei se pune in tava si se lasa la crescut pana la marginea tavii se tine la cuptor la 180 grade 45 de minute.

Pofta buna,

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac ieftin" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu ciocolata si ricotta

ieri la 23:01

Tocanita de curcan cu ardei kapia

ieri la 22:23

Globuri (bombe) de ciocolata calda

de Rocsi 9

pe 07.12 la 20:07

Varza calita cu cartofi ca la Kracovia

de Ksenya 5

pe 07.12 la 14:48

Salata Coleslaw

de Criss 6

pe 07.12 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7477 puncte

katty

6942 puncte

Constelatialeu

4888 puncte

Rocsi

4850 puncte

Anett

4283 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu ciocolata si ricotta

ieri la 23:01

Tocanita de curcan cu ardei kapia

ieri la 22:23

Globuri (bombe) de ciocolata calda

de Rocsi 9

pe 07.12 la 20:07

Varza calita cu cartofi ca la Kracovia

de Ksenya 5

pe 07.12 la 14:48

Salata Coleslaw

de Criss 6

pe 07.12 la 08:04

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo