Crap la cuptor

de _Alina_ in Crap / Caras, 24 Sep 2012 | 8007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - un crap de 1.5 kg
  • - 5 cepe
  • - 4 rosii
  • - 3 lingurite cu varf cu mix de legume uscate (fara sare)
  • - o lamaie
  • - 40 ml de ulei de seminte de struguri
  • - doua lingurite de sare
  • - 1/2 pahar de vin
  • - 1/2 pahar de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor:

1. Curatati pestele de solzi si eviscerati-l, crestati-l pe laterale. Puteti sa ii taiati capul (eu il pun asa pt ca sotului ii place mai horror:))


2. Faceti un amestec din: ulei, sare, legumele uscate si zeama de la 1/2 lamaie.


3. Curatati ceapa si taiati-o in rondele. La fel procedam si cu rosiile.


4. Puneti in tava un rand de ceapa, peste care puneti rosiile.


5. Stergeti pestele cu un prosop absorbant de hartie si ungeti-l (pe toate partile, inclusiv in interior) cu amestecul preparat la pasul 2, puneti felii de lamaie in crestataturi.


6. In tava puneti apa, vinul si pestele. Puneti o folie de aluminiu care sa acopere 3/4 din tava si intepati-o cu un cutit.


7. Dati la cuptor, 40 de minute la 200 °C. Dupa 15-20 minute de cand l-ati introdus, scoateti folia de aluminiu.


8. Din cand in cand mai ungeti pestele cu sosul din tava.



 

TIPS-URI

1

Cand curatati pestele, scufudati-l in apa clocotita 2-3 minute, astfel solzii se curata mai usor si nici nu mai are un miros asa pregnanat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 36 %
389.99 lei
249.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Angelina_Elena 1

24.09.2012, 13:35

arata foarte bine!

merisor 1

24.09.2012, 16:49

ce bine arata!!as papa si eu, dar n-am

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 18:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor in crusta de sare