Crema de zahar ars

de Raisha in Prajituri, 20 Noi 2013 | 8668 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 g zahar pentru caramel
  • 150 g zahar pentru crema
  • 1 l lapte (gras)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Intr-o cratita se caramelizeaza cele 200 g de zahar pana cand se topeste si capata o culoare aramie. Imediat ce s-a topit rotim vasul foarte repede pentru a tapeta peretii uniform. Il lasam apoi sa se raceasca. Intre timp acesta se va intari si se va crapa.
Crema o pregatim separat intr-un vas adanc, amestecand ouale si restul de 150 g. zahar. Adaugam vanilia si treptat litrul de lapte la temperatura camerei si amestecam. Presaram in ploaie lingura de faina si amestecam cu o spatula.
Dupa ce compozitia este gata, se va rasturna in vasul tapetat cu zaharul caramelizat pregatit mai devreme.
Acesta se aseaza in cuptor si se lasa pentru aproximativ 40 min pana se leaga.
Crema se lasa la racit. Cand se scoate din forma, se dezlipeste cu ajutorul unui cutit pe margini si apoi o rasturnam cu grija pe un platou.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bya Ralu 1

06.12.2013, 13:20

ce buna e

ramona_manoliu 1

12.06.2014, 08:34

Cand am vazut-o pe facebook, am avut o tresarire, platoul meu de tort e identic, dar eu am poza inca in telefon

tina58 1

26.01.2018, 23:57

Nu se foloseste niciun gram de faina la crema de zahar ars. Iese mai buna daca se folosesc 10 oua. Pentru zaharul ars sunt deajuns 100-150 gr de zahar dar la compozitia cremei sunt necesare 200gr. Cand se pune compozitia peste zaharul ars trebuie trecuta printr-o strecuratoare pentru ca mai raman reziduuri de la oua. Cratita se pune in cuptor intr-un vas in care se pune apa care sa o acopere cam doua treimi din inaltimea ei; daca nu se procedeaza asa crema va avea un aspect buretos, nu va mai avea finete. E bine sa o lasi sa se raceasca complet inainte sa o pui pe platou, cel mai bine e daca o faci seara sa o lasi pana dimineata si daca o faci dimineata sa o lasi pana seara iar ca sa o pui pe platou e bine sa incerci sa mai scurgi usor si cu grija din siropul pe care si-l lasa intr-o cana sau castronel apoi pui platoul cu partea pe care va sta crema peste cratita, tii bine si platoul si cratita cu ambele maini si rastorni dintr-o miscare cratita peste platou si vezi ca o sa curga mult sirop desi ai mai scurs din el. Sa nu te superi pe mine ca-ti dau sugestiile astea dar am multa experienta in ceea ce priveste crema de zahar ars si nici eu nu am stiut toate astea de la bun inceput.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars pe pat de piscot