Crema de zahar ars cu nuca si stafide

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Apr 2016 | 6993 vizualizari

 

Din categoria, ai , n-ai chef, faci ceva ca nu e frumos sa stai degeaba-n papusoi si sa alergi dupa cai verzi pe campii.....

 

INGREDIENTE

  • 900 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 8 oua
  • 1 fiola esenta d erom
  • nuci
  • stafide
  • 8 linguri de zahar pentru ars
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu nuca si stafide:

Mai intai ne pregatim ingredientele, sa le avem la indemana. Intr-o craticioara punem 8 linguri d ezar si il punem pe foc sa se caramelizeze, grija mare sa nu-l ardem ca devine amar. Eu am folosit 8 forme de ceramica in care am pus zaharul caramelizat, ne miscam repede ca se intareste cat clipesti din ochisori. Apoi ne apucam de crema, intr-un castron punem zaharul si ouale si mixam pana ce zaharul se topeste, apoi adaugam laptele si amestecam bine, la final punem esenta de rom (bun era niste rom autentic).

In formele in care am pus zaharul caramelizat, presaram nuca taiata grosier, stafide.Eu am alternat, in unele am pus nuca, in unele am pus stafide iar altele le-am lasat fara. Apoi cu polonicul luam din compozitie si umplem formele. Asezam formele in tava de la aragaz, tava in care punen si apa cam pana la jumatatea formelor, bagam tava la cuptorul preincalzit cca 30-40 min, pana ce crema este legata. Cand e gata scoatem formele din tava si cu ajutorul unei farfurioare puse deasupra formei rasturnam crema, ornam cu zahar caramelizat, nuci si stafide, cine doreste poate sa puna si frisca cand este rece. pentru ca mie imi place sa mananc calda n-am folosit frisca.

TIPS-URI

1

casa scoatem usor din forme trecem de jur imprejur cu un cutit trecut prin apa rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Panacris 1

08.04.2016, 09:06

Minunatăăăăăă!

Catalina L 1

09.04.2016, 10:12

o bunatate

mirela0911 1

12.04.2016, 20:49

Vaaaiiii, ce-am ratat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere