Crema de zahar ars cu nuca si stafide

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Apr 2016 | 1599 vizualizari

 

Din categoria, ai , n-ai chef, faci ceva ca nu e frumos sa stai degeaba-n papusoi si sa alergi dupa cai verzi pe campii.....

 

INGREDIENTE

  • 900 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 8 oua
  • 1 fiola esenta d erom
  • nuci
  • stafide
  • 8 linguri de zahar pentru ars
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu nuca si stafide:

Mai intai ne pregatim ingredientele, sa le avem la indemana. Intr-o craticioara punem 8 linguri d ezar si il punem pe foc sa se caramelizeze, grija mare sa nu-l ardem ca devine amar. Eu am folosit 8 forme de ceramica in care am pus zaharul caramelizat, ne miscam repede ca se intareste cat clipesti din ochisori. Apoi ne apucam de crema, intr-un castron punem zaharul si ouale si mixam pana ce zaharul se topeste, apoi adaugam laptele si amestecam bine, la final punem esenta de rom (bun era niste rom autentic).


In formele in care am pus zaharul caramelizat, presaram nuca taiata grosier, stafide.Eu am alternat, in unele am pus nuca, in unele am pus stafide iar altele le-am lasat fara. Apoi cu polonicul luam din compozitie si umplem formele. Asezam formele in tava de la aragaz, tava in care punen si apa cam pana la jumatatea formelor, bagam tava la cuptorul preincalzit cca 30-40 min, pana ce crema este legata. Cand e gata scoatem formele din tava si cu ajutorul unei farfurioare puse deasupra formei rasturnam crema, ornam cu zahar caramelizat, nuci si stafide, cine doreste poate sa puna si frisca cand este rece. pentru ca mie imi place sa mananc calda n-am folosit frisca.

 

TIPS-URI

1

casa scoatem usor din forme trecem de jur imprejur cu un cutit trecut prin apa rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Panacris 1

08.04.2016, 09:06

Minunatăăăăăă!

Catalina L 1

09.04.2016, 10:12

o bunatate

mirela0911 1

12.04.2016, 20:49

Vaaaiiii, ce-am ratat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie