Cremes

de MonaMimi in Dulciuri, 5 Ian 2013 | 10056 vizualizari

 

Am vrut un cremes facut de mine si tot cautand pe net am gasit aceasta reteta by Laura Laurentiu, merita incercat

 

INGREDIENTE

pentru foi:

  • 450 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu varf iaurt
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • un varf cutit sare
  • apa rece cat cuprinde pentru a se forma un aluat nelipicios
  • 250 de g de osanza -120g faina(pentru uns aluatul)

crema:

  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 200 g faina
  • 1 plic de gelatina
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Pentru foi se framanta ingredientele pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Aluatul pentru uns:omogenizam osanza macinata cu faina.

Punem cele doua aluaturi la frigider pentru 30 minute.

Dupa trecerea acestor 30 minute aluatul pentru uns se imparte in 3 parti. Aluatul pentru foi il intindem intr-o foaie potrivit de groasa si ungem cu o parte din aluatul cu osanza.

Impaturim aluatul de la stanga spre dreapta, respectiv de la dreapta spre stanga pana se intalnesc la mijloc, apoi se pliaza pe linia mediana dupa care impachetam inca o data pe lungime.

Dam iar la frigider pentru 30 de minute.

Dupa trecerea acestui timp repetam operatiunea de uns si impachetare si mai punem 30 minute la figider.

Intindem din nou aluatul de foi ,ungem, impachetam si lasam la frigider peste noapte.

Aluatul se intinde in 2 foi subtiri se perforeaza cu furculita se da la copt in cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor.

crema:Amestecam galbenusurile cu 6 linguri de zahar si faina, adaugam putin lapte rece cat sa se omogenizeze,restul de lapte il punem la fiert.Gelatina se pune la hidratat in apa rece.Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia de galbenusuri amestecand continuu pana se ingroasa

Adaugam esenta de vanilie si luam de pe foc.Adaugam gelatina in crema calda si amestecam pana la omogenizare.Albusurile le batem  impreuna cu zaharul ramas pana obtinem o bezea,adaugam bezeaua la crema de galbenusuri fierbinte si amestecam de sus in jos.

Asezam o foaie pe un platou punem toata crema calduta peste foaie iar cealalta foaie o  sfaramitam marunt,firimiturile se pun pe toata suprafata cremei.

Pudram prajitura cu zahar pudra vanilat si dam la frigider pentru 3 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cremes