Cremes

de AndreaE in Prajituri, 24 Mar 2014 | 8473 vizualizari

 

Rusine sa-mi fie , ca nu am avut in casa zahar vanilat si amidon :D , deci a trebuit sa improvizez ca tare mari pofte am avut :))

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foietaj
  • 4 oua
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • 50 gr unt
  • Coaja de lamaie rasa
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Am luat pachetele de foietaj, le-am intins pe un fund de tava , le-am intepat cu furculita si le-am copt in cuptor intai pe o parte, apoi le-am intors pe cealalta parte. Circa 10 minute pe o parte apoi 5 minute pe cealalta. Apoi le-am pus la racit.

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut tare.

Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul , faina si praful de budinca. Am adaugat laptele si l-am pus pe foc. Amestecand cu telul continuu , sa nu sa se lipeasca , am lasat la fiert pana a inceput sa se intareasca. Atunci am adaugat untul si amestecand , l-am mai lasat pe foc pana a inceput sa se desprinda compozitia de oala.

L-am lasat la racit, apoi am adaugat coaja de lamaie si albusurile batute.

Am luat o foaie, am intins crema , apoi am luat cealalta foaie si am sfaramitat-o deasupra. Apoi am pudrat-o si am pus-o in frigider circa 1 ora, caci si asa a fost  prea mult ;))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Satisfyyourcravings 1

25.03.2014, 10:56

Bun, bun!

Luckycake 1

25.03.2014, 12:13

de cand ma pregatesc sa fac si eu ...

Bunica 1

25.03.2014, 13:39

A trecut ceva vreme de camd n-am facut "Cremes"!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cremes la rece