Cremsnit - 600

de MotanLaOale in Prajituri, 27 Ian 2016 | 5726 vizualizari

 

Am zis sa postez reteta 600 cu prajitura copilariei mele. O facea bunica mea cu fiecare ocazie, mai mare sau mai mica. Neavand osanza a trebuit sa cumpar foile. Crema am "imprumutat-o" de la Dia.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi coapte pentru cremsnit (Boromir)
  • 800ml lapte
  • 5 oua
  • 90g amidon alimentar
  • 180g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 150ml frisca lichida
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit - 600:

Ouale se amesteca cu zaharul.


Se adauga amidonul si se mixeaza bine sa nu ramana cocoloase.


Se pune laptele la fiert.


Cand ajunge la fierbere se ia de pe foc si se toarna in el amestecul de oua si se amesteca bine.


Se pune iar pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa.


Se lasa la racit cu folie alimentara pusa direct pe crema ca sa nu faca crusta.


Se lasa la frigider pana se intareste.


Se transfera intr-un castron si se mixeaza.


Se adauga frisca batuta mixand in continuare pana are consistenta dorita.


Se pune prima foaie intr-o tava tapetata cu folie alimentara.


Se pune crema peste si se niveleaza.


Se pune foaia a doua, se indoaie folia peste si se lasa la rece pana a doua zi.


Se scoate din tava si se indeparteaza folia.


Se pudreaza cu zahar pudra.


Se portioneaza (cam greu) si se serveste.


Pofta Buna!


 

TIPS-URI

1

Foaia a doua se poate pune sfaramata pentru a se taia mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit - 600" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

MotanLaOale 1

12.02.2016, 14:21

Multumesc

adrianamocodean 1

23.08.2016, 19:47

MotanLaOale 1

23.08.2016, 20:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu foietaj de casa