Creveti cu vin alb si usturoi

de Rocsi in Fructe de mare, 21 Noi 2019 | 19849 vizualizari

 

Este pentru prima data cand gatesc fructe de mare. Eu nu mananc pentru ca nu iubesc nici pestele si nimic inrudit cu el, insa ai mei sunt consumatori de peste si am zis sa incerc ceva nou, pentru ei. Am pregatit o reteta simpla, intr-o cantitate mica, ca sa nu consum prea multe ingrediente, in caz ca nu avea sa le placa si ajungeau la gunoi. Surpriza placuta: ai mei au mancat tot si au zis sa le mai pregatesc. Eu am folosit unt la prepararea lor, insa daca doriti sa ii pregatiti pentru aceste zile de post cu dezlegare la peste, puteti folosi ulei de masline.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr creveti curatati
  • 1 lingurita unt (sau 2-3 linguri ulei de masline)
  • 2 catei mari de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu vin alb si usturoi:

Spalati crevetii, ii puneti intr-un bol pe niste servetele.

Curatati usturoiul, il taiati felii.

Puneti o tigaie pe foc, focul sa fie potrivit, adaugati untul si usturoiul.

Cand untul s-a topit si usturoiul devine usor auriu, dati drumul crevetilor. Ii sotati 2-3 minute, apoi turnati vinul.

Presarati sare si piper. Amestecati si lasati pe foc 5-7 minute, ca sa mai scada lichidul.

Spre final ii stropiti cu zeama de lamaie, amestecati totul si mai lasati circa 1 minut pe foc.

Trageti tigaia deoparte cand sunt gata crevetii. Ii presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu vin alb si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

01.12.2019, 19:53

Multumesc, Lucy!

FlorinAlexandru 1

29.11.2020, 14:03

Yummy yummy, mi-am facut o jumatate de kg de creveti , foarte deliciosi daca pot sa spun asa.
Multumesc Rocsi!!

Rocsi 1

01.12.2020, 18:05

Ma bucur mult sa aud asta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Risotto picant cu fructe de mare