Creveti cu vin alb si usturoi

de Rocsi in Fructe de mare, 21 Noi 2019 | 21788 vizualizari

 

Este pentru prima data cand gatesc fructe de mare. Eu nu mananc pentru ca nu iubesc nici pestele si nimic inrudit cu el, insa ai mei sunt consumatori de peste si am zis sa incerc ceva nou, pentru ei. Am pregatit o reteta simpla, intr-o cantitate mica, ca sa nu consum prea multe ingrediente, in caz ca nu avea sa le placa si ajungeau la gunoi. Surpriza placuta: ai mei au mancat tot si au zis sa le mai pregatesc. Eu am folosit unt la prepararea lor, insa daca doriti sa ii pregatiti pentru aceste zile de post cu dezlegare la peste, puteti folosi ulei de masline.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr creveti curatati
  • 1 lingurita unt (sau 2-3 linguri ulei de masline)
  • 2 catei mari de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu vin alb si usturoi:

Spalati crevetii, ii puneti intr-un bol pe niste servetele.

Curatati usturoiul, il taiati felii.

Puneti o tigaie pe foc, focul sa fie potrivit, adaugati untul si usturoiul.

Cand untul s-a topit si usturoiul devine usor auriu, dati drumul crevetilor. Ii sotati 2-3 minute, apoi turnati vinul.

Presarati sare si piper. Amestecati si lasati pe foc 5-7 minute, ca sa mai scada lichidul.

Spre final ii stropiti cu zeama de lamaie, amestecati totul si mai lasati circa 1 minut pe foc.

Trageti tigaia deoparte cand sunt gata crevetii. Ii presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu vin alb si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

01.12.2019, 19:53

Multumesc, Lucy!

FlorinAlexandru 1

29.11.2020, 14:03

Yummy yummy, mi-am facut o jumatate de kg de creveti , foarte deliciosi daca pot sa spun asa.
Multumesc Rocsi!!

Rocsi 1

01.12.2020, 18:05

Ma bucur mult sa aud asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Creveti marinati la gratar