Desert crostata cu crema de vanilie si piersici

de cristina1985 in Prajituri, 31 Iul 2021 | 1962 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 2 lg apa rece
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf sare
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 40 g amidon
  • 1 pliculet zahar Bourbon
  • Alte ingrediente:
  • 2-3 piersici
  • fulgi migdale
  • 1 galbenus ou
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crostata cu crema de vanilie si piersici:

Aluatul: se amesteca toate ingredientele , mai putin apa, care se adauga la sfarsit.Se pune aluatul intr-o punga, in frigider 1-2 ore (depinde cat timp aveti la dispozitie).

Crema: se amesteca amidonul cu galbenusurile de ou. Apoi se toarna 3 lg lapte (din cei 500 ml) si se amesteca. Restul de lapte se fierbe cu zaharul .Cand este fierbinte, se adauga compozitia de galbenusuri si se fierbe ,pana se ingroasa (minim 10 minute,altfel se simte gustul de amidon),amestecand in tot acest timp.Cand este gata, se adauga pliculetul de zahar Bourbon si se amesteca.

Se transfera crema intr-un vas de inox si  lasa la racit, timp de 15 minute.Apoi puneti vasul cu crema , intr-un alt vas cu apa rece, pentru a grabi racirea.

Se intinde aluatul, se ruleaza pe sucitor si se transfera in tava,tapetata cu hartie de copt. Se pune in centru crema de vanilie si se intinde pana la 2-3 cm de margine.Se aseaza feliile de piersica si se aduc marginile, spre centru.Se ung cu galbenus de ou si se presara fulgi de migdale.

Se coace, pana este rumenita. Dupa 35 minute, verificati daca este gata.Eu am tinut-o 1 ora.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crostata cu crema de vanilie si piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Pavlova