Desert cuburi din foietaj cu ciocolata

de Adi in Dulciuri, 23 Feb 2020 | 2765 vizualizari

 

Pentru că ne plac in mod deosebit preparatele cu aluat foietaj, dar si ciocolata, le-am combinat intr-un desert rapid si delicios.
Nu avem nevoie decat de doua ingrediente pentru acest desert si de niste forme pentru cuburi de gheata la congelator.
 

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 200 gr ciocolata duo
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cuburi din foietaj cu ciocolata:

Mai intai lasam aluatul foietaj la decongelat.

Apoi, taiem ciocolata in cuburi.

Intindem usor aluatul pe masa de lucru, apoi asezam o margine a aluatului peste forma de facut cuburi de gheata la congelator. 

Apasam aluatul usor cu degetele in orificiilei formei pentru cuburi de gheata, asa incat aluatul va lua forma acestora.

Introducem in fiecare orificiu cate un cub de ciocolata.

Umezim cu apa marginile aluatului, la fiecare forma de cub in parte, apoi acoperim acest aranjament cu alta parte de aluat foietaj. 

Apasam bine pe margini sa se lipeasca si rasturnam forma pentru cuburi de gheata invers pe masa de lucru.

Cu un cutit cu varf ascutit, decupam fiecare cub de aluat cu ciocolata in interior.

Mai apasam cu degetele marginile aluatului si asezam cuburile din foietaj cu ciocolata in tava tapetata cu hartie de copt.

Le coacem pentru 15 minute la 200 de grade C, sau pana se rumeneste aluatul foietaj frumos si expandează.

Le lasam sa se raceasca si le savuram alaturi de cei dragi.

TIPS-URI

1

Cuburile din foietaj cu ciocolata se pot pudra cu zahar, sau se pot glazura cu diverse toppinguri

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cuburi din foietaj cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura After Eight