Cus-cus cu legume

de Criss in Mancaruri de legume, 10 Noi 2011 | 9637 vizualizari

 

M-am tot gandit sa adopt o dieta vegetariana. Ovo-lacto evident, pentru ca n-as putea renunta la lactate, oua, branzeturi si nici nu cred ca o dieta exclusiv vegana poate asigura necesarul de vitamine, proteine, minerale organismului. Insa fara carne se poate trai si chiar foarte bine si foarte sanatos.
Astazi asadar am gatit pur vegetarian, nici macar ovo-lacto, doar vegetarian si acum pa prezint primul fel care poate fi servit ca atare sau poate fi o garnitura langa o...friptura. :)

 

INGREDIENTE

  • -1 cana cus-cus (atentie, nu paste sub forma de cus-cus ! )
  • -1 ceapa rosie
  • -1 ardei
  • -4-5 ciuperci
  • -1 morcov mare sau 2 mici
  • -cateva feliute de ardei iute
  • -sare, piper
  • -cimbru
  • -ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu legume:

Ceapa se taie rondele, ardeiul si ciupercile feliute si morcovul, bastonase.


In uleiul de masline, calim mai intai ceapa si ardeiul, apoi adaugam morcovii si ciupercile. Ciupercile vor lasa suficienta apa cat sa fiarba legumele. Daca totusi morcovii nu au fiert, se poate completa cu apa. Peste cus-cus se toarna 2 parti de apa fiarta si se la 15 minute pana cand cus-cusul se va umfla si va absorbi apa. Nu necesita fierbere.


Peste legume se pune cus-cusul si se condimenteaza dupa gust.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Criss 1

15.11.2011, 08:26

Multumesc Dana.

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 15:13

ionela2682 1

06.01.2012, 19:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Cous cous cu legume