Deliciu cu cirese si frisca

de Corinuta in Prajituri, 28 Mai 2011 | 6238 vizualizari

 

Va poftesc la o feliuta de praji dulce si pufoasa!

 

INGREDIENTE

Ptr blat:  
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
Ptr crema:
  • 300 ml frisca
  • 200 g cirese
  • 1 lingura zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 lingurite gelatina 
  • 50 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu cirese si frisca:

Se bat ouale, se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste. Se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt, se amesteca usor pana se incorporeaza. Se toarna blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 175 de grade timp de 20 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit.


Se amesteca gelatina cu 50 ml apa si se la asa 10 minute. Se incalzeste coaja de lamaie cu zaharul si se stinge cu zeama de lamaie. Se lasa la racit. Se bate bine frisca, se adauga gelatina si siropul de lamaie, se amesteca bine si se intinde pe blat. Ciresele se spala, se scurg si li se scot samburii, apoi se aseaza peste frisca. Se taie blatul in doua si se suprapune, apoi se da la frigider o ora dupa care se poate servi pudrata cu zahar sau cocos.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu cirese si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

elena1988 1

30.05.2011, 21:45

vpepuskas7 1

10.08.2013, 08:08

babi5 1

10.08.2013, 18:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat foietaj de casă

de Ancutsa 6

ieri la 22:36

Budinca de chia cu iaurt

ieri la 22:08

Prajitura cu mere

ieri la 21:54

Vita cu sos de soia si legume

ieri la 21:35

RETETA RECOMANDATA
Briose cu visine