Desert briose cu prune

de lucy2002 in Dulciuri, 3 Noi 2019 | 283 vizualizari

 

Am avut cateva prune pe care le tot mutam de ici colo... si cum am tot facut prajituri cu prune toamna asta chiar nu mai avem inspiratuie ce sa fac cu ele...m-am hotarat sa fac aceste briose cu prune, reteta rapida si foarte usoara. Ce sa va zic ?Au fost asa de bune ca s-au terminat rapid.:X Incercati si veti vedea! :)
 

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 10 gr praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • un plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 125 gr unt topit
  • amestec de zahar( o lingura) + scortisoara( o lingurita)
  • 15 prune taiate cubulete si presarate cu scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu prune:

Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, scortisoara, praful de sare, zaharul vanilat si le amestecam cu ajutorul unui tel.


In alt bol punem ingredientele lichide: ouale, untul topit (si racit la temperatura camerei) laptele si batem bine cu telu.


Turnam ingredientele lichide peste cele uscate, amestecam cu telul pana se incorporeaza toata partea uscata si arata ca un aluat de clatite dar mai gros ca consistenta(ATENTIE!... nu amestecam foarte mult, doar atat cat trebuie)


Pregatim formele de briose, asezam hartiute si cu ajutorul lingure de inghetata pune compozitie de aluat pana la jumatatea formei , adaugam prune taiate cubulete si revenim cu compozitie de aluat. Procedam asa pana epuizam aluatul. Pe fiecare briosa am pus prune taiate si dam presarat cu amestec de zahar si scortisoara.


Am introdus tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180grade pentru 25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

 

TIPS-URI

1

Ingredientele sa fie la temperatura camerei

2

untul topit si racit la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Razvan Constantinescu 1

04.11.2019, 18:16

Rocsi 1

04.11.2019, 19:05

Sunt foarte, foarte bune! Dar si pufoase!

dantes 1

05.11.2019, 10:28

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura frageda cu mere, de post
  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Donauwellen - Valurile Dunarii