Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Foarte bună,te lingi pe degete nu alta!
Intai pregatim blatul: se amestecă ingredientele uscate, se adaugă untul topit, ouale și aromele și se amestecă bine. Aluatul obținut se toarnă în tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25 de minute la 180 de grade C.
Pentru crema, se amestecă brânza cu zahărul, vanilia si amidonul. Ouăle se adaugă câte unul pe rând și se mixeaza după fiecare. La sfârșit se amestecă cu frișca lichidă.
Crema altfel obținută se toarnă în tavă peste blat și se dă iar la cuptor 50 de minute la 160-170 de grade.
Pregatim glazura la dupa ce am scos prajitura din cuptor si s-a racit: se încălzesc împreună la microunde și se amestecă bine până se topește ciocolata, apoi se toarnă peste prăjitură.
Se lasă să se răcească bine, apoi se poate tăia.
Dacă țineți prăjitura la frigider se taie cel mai bine cu un cuțit cald, eu l-am tinut in apă fierbinte.
1
data viitoare am sa fac glazură din in ciocolată cu lapte sau jumătate neagră și jumătate cu lapte ptr ca mi s-a părut prea consistentă.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola