Desert cel mai grozav chec

de andreea_andrei in Prajituri, 13 Feb 2018 | 5997 vizualizari

 

Extrem de pufos si aromat..

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte caldut
  • 2,5 cani faina cernuta
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao cernuta
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 praf de sare
  • coaja de la o jumatate de lamaie bio
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cel mai grozav chec:

Se separa ouale.

Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, adaugat treptat pana cand isi schimba culoarea si devin cremoase.

Albusurile se bat spuma cu sare si zaharul adaugat treptat pana avem o bezea ferma, lucioasa.

Adaugam galbenusurile peste bezea si amestecam cu o spatula.

Omogenizam si incepem sa adaugam faina in ploaie, amestecand usor de jos in sus pentru a nu scoate aerul din bezea. Cand se ingroasa, alternam faina cu laptele caldut in care am adaugat praful de copt.

Eu am facut checul in doua culori, asa ca am oprit 4 linguri de faina intr-o cana, pentru a avea aceeasi textura intre culori.

Dupa ce am terminat de adaugat laptele si faina,  mai putin cele 4 lg, am adaugat si nuca si coaja de lamaie si am impartit compozitia in doua parti egale. 

In prima am adaugat 2 linguri de faina din cele 4.

In cea de a doua am adaugat 2 liguri de cacao in locul celor de faina.

Optional se pot adauga fructe proaspete sau direct congelate date prin faina pentru a nu se duce la fund.

Se coace la cuptorul preincalzit la 170 grade C, pana cand trece testul scobitorii, aproximativ o ora.

Eu l-am facut in toate variantele posibile: simplu, cu nuca, cu cacao, cu fructe (prune, visine, caise, piersici)

Spor la bucatarit!

TIPS-URI

1

Din aceste ingrediente ies doua checuri sau o tava cu 20 portii prajitura.

2

Dupa ce il scoateti din cuptor, se asaza pe un gratar pentru a se raci.

3

Pentru a se obtine efectul de zebra, turnam alternativ cate un polonic de compozitie in centrul tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cel mai grozav chec" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura vanilata