Desert cheesecake Tiramisu

de mirela0911 in Torturi, 21 Mai 2017 | 750 vizualizari

 

Am vazut reteta pe net si mi-am zis ca trebuie neaparat sa-l fac. Zis si facut cu ingredientele care le aveam la indemana. Un deliciu! Asa ceva sa tot mananci zi si noapte! :))

 

INGREDIENTE

Pt. crusta:

  • 170 g biscuiti Petit
  • 60 g unt topit
  • 200 g piscoturi

Pt. crema:

  • 2 cutii mascarpone Delaco
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lg crema de ciocolata Nutella
  • 1 lg cacao

Pt. insiropat:

  • 200 ml apa
  • 2-3 lg zahar (dupa gust)
  • 1 lg Amaretto
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake Tiramisu:

Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili, se tapeteaza cu hartie de copt.


Biscuitii se macina, apoi se adauga peste ei untul topit. Se omogenizeaza bine apoi se toarna in tava. Se taseaza bine dupa care se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de 10 minute. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Se prepara siropul din apa, zahar si amaretto. Piscoturile se scufunda pe rand in sirop si se asaza unul langa celalalt, peste crusta de biscuiti dupa ce acesta s-a racit.


Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra vanilat, esenta de vanilie iar apoi se adauga frisca lichida in doua reprize si se mixeaza pana se obtine o crema aerata, pufoasa si omogena. Se pastreaza cam 4-5 lg din crema, restul se toarna in tava peste piscoturi.


Restul de crema se amesteca cu crema de ciocolata pana se omogenizeaza. Se traseaza forme deasupra cu ajutorul unui posh. Se pudreaza cu cacao si se da la rece cel putin 2 ore.


Se desface inelul detasabil, se indeparteaza cu grija si se transfera pe un platou. Se portioneaza si se serveste cu mare pofta.


Sa va fie de bine!


 

TIPS-URI

1

Diametrul tavii folosite a fost de 26 cm, dar era mai bine sa fi folosit o tava mai mica, ar fi iesit mai inalt.

2

Se pot insiropa piscoturile cu cafea daca preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Adi 1

21.05.2017, 20:36

Foarte bun!

kytz 1

22.05.2017, 06:46

Waw! Deliciuuuuuu !

Catalina L 1

24.05.2017, 09:45

foarte reusit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "Senzatii tari"