Desert cornuri cu gem si nuca

de RODIMUR in Dulciuri, 25 Apr 2017 | 787 vizualizari

 

Aceste cornuri cu gem și nucă, ușor de preparat, sunt foarte pufoase și bune pentru micul dejun sau seara, la cină, cu o cană de lapte. De asemenea, ele sunt  un excelent desert de luat la pachet, la școală sau la serviciu.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 500 grame făină albă
  • 300 ml lapte cald
  • 125 ml ulei
  • 40 grame drojdie proaspătă
  • 10 grame sare
  • 3-4 lingurițe zahăr tos fin
  • 1 ou pentru uns
  • susan
  • Umplutura:
  • 1 borcan de 400 grame de gem de prune/caise
  • 100-150 grame de nucă rasă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu gem si nuca:

Se face un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie, sare, lapte cald, ulei și zahăr și se lasă la dospit la căldură, într-un vas, acoperit cu un șervet curat.


Când aluatul a crescut, se porționează (din cantitatea de mai sus, se pot face 16 cornuri) după care fiecare bucățică de aluat se întinde cu sucitorul, sub forma unui triunghi de aproximativ 20 cm înălțime, cu vîrful în sus și se unge cu umplutura (amestecul de gem cu nucă măcinată). Se rulează aluatul, dinspre baza triunghiului spre vârf, având grijă să extindem puțin și să răsucim spre interior colțurile cornului, pentru a-i da o formă frumoasă.


Cornurile se lasă puțin să crească în tava în care s-a pus hârtie de copt, se ung cu ou și se presară cu susan sau chiar cu zahăr, după care se dau la cuptor, la foc potrivit, timp de 15 minute.


 

TIPS-URI

1

Gemul pentru umplut cornurile va fi mai dens și mai consistent, dacă va fi amestecat cu nucă măcinată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

RODIMUR 1

26.04.2017, 14:05

Vă mulțumesc pentru aprecieri, fetelor!

cristinutanicolita 1

27.04.2017, 12:49

Delicioase!

RODIMUR 1

27.04.2017, 13:47

Vă mulțumesc, Cristinuța și Geanina!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Desert tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
Melci cu nuca