Desert cornuri pufoase in doua culori

de Bia27 in Prajituri, 14 Mar 2013 | 80006 vizualizari

 

Reteta este preluata de pe blogul Irinei, iar cu cateva modificari am pus-o in practica, aducandu-i alt final. Rezultatul a fost unul neasteptat de bun!!:)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg faina
  • 450 ml lapte caldut
  • 130 g ulei
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri apa

Umplutura:

  • ciocolata Finetti sau Nuttela
  • nuca
  • nuca de cocos
  • dulceata

Sirop:

  • 150 ml apa
  • 4 linguri de zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri pufoase in doua culori:

Drojdia o amestecam inainte cu 3 linguri de zahar, 5 linguri de lapte si 2 linguri de faina si o lasam la dospit 10 minute, dupa care o adaugam peste restul ingredientelor.

Cernem faina intr-un bol, facem o adancitura in mijloc, in care punem toate ingredientele de mai sus cu exceptia celor 5 linguri de apa, cacaua, 3 linguri de zahar si drojdia. Framantam bine aluatul si il impartim in doua. Intr-una din jumatati punem amestecul format din cacao si cele 5 linguri de apa si framantam pana se omogenizeaza bine. Acum avem doua bucati de aluat, unul alb, iar celalalt maro. Le lasam la dospit in doua boluri pana isi dubleaza volumul, dupa care trecem la partea distractiva :).

Rasturnam bucatile de aluat si pe fiecare o impartim in doua, deci avem 4 bucati acum, doua din fiecare fel. Intindem o bucatica din aluatul alb in forma de cerc, intindem o bucatica si din aluatul maro tot in forma de cerc, le suprapunem si dam putin cu sucitorul peste ele pentru a le lipi cat mai bine.
Taiem aluatul in patru, apoi fiecare parte o mai taiem o data in doua, ne vor iesi 8 triunghiuri egale, ca la pizza! Deci ne vor iesi 8 cornuri pufoase si delicioase din prima serie.

Eu am pus pe fiecare triunghi ciocolata si am presarat nuca de cocos pe unele, iar pe altele nuca. Am facut cateva si cu gem de caise pentru mezina familiei :). Le rulam din interior spre exterior, le aducem capetele putin spre centru si le punem in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade pentru 20 minute, facem si testul scobitorii.

La fel procedam si cu celelalte bucati de aluat.

In timp ce se coc cornurile ,preparam siropul. Punem la fiert 150 ml apa cu 4 linguri de zahar si lasam pe foc pana se leaga siropul.

Scoatem cornurile si le ungem partea de sus cu sirop, dupa care le presaram cu nuca macinata si nuca de cocos. Iar acum urmeaza partea cea mai frumoasa: degustatul!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cornurile le puteti umple cu ce aveti pofta si merg tare bine alaturi de un pahar de lapte!

2

Daca doriti le puteti face mai mititele, impartind fiecare bucatica de aluat in patru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri pufoase in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

15.03.2013, 08:17

Bia27 1

15.03.2013, 09:31

multumesc

monik80 1

16.03.2015, 10:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu caise