Desert cozonac fara framantare

de alilianaa in Dulciuri, 23 Mai 2017 | 7388 vizualizari

 

Multumesc Rocsi. Inspiratie : https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-fara-framantare-74682.html   

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 14 g drojdie
  • un praf de sare
  • 110 g unt
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 100 g nuca
  • 150 g rahat
  • 100 g stafide
  • 2 albusuri
  • 5-6 linguri lapte fierbinte
  • 150 g zahar
  • un ou pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac fara framantare:

Stafidele se pun la hidratat in suc de portocale si rahatul este portionat.

Aluatul: faina cernuta se pune intr-un bol. Se adauga sare, drojdie si 4-5 linguri lapte caldut si lasam la dospit, intr-un loc fara curent.

Se adauga ouale, galbenusurile, zaharul, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine cu o lingura sau un tel.

Se adauga untul topit, laptele cald si le incorporam pana la omogenizare completa. Se lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: nuca macinata este amestecata cu laptele fierbinte, cacaua, zaharul si esenta de rom. Acestora se incorporeaza albusurile batute spuma. Se adauga si stafidele.

Aluatul este impartit in patru. Pe fiecare foaie, intinsa potrivit de subtire, se pune compozitie cu cacao, stafide si rahat. Se ruleaza usor. Doua cate doua rulouri se impletesc si rezulta doi cozonaci. Tavile sunt tapetate cu hartie de copt. Fiecare cozonac se pune in tava si se mai lasa la dospit cca. 30 minute. Fiecare cozonac, inainte de a fi pus la cuptor, se unge cu ou care a fost batut bine. Se tin la copt cca.  40-45 de minute, pana cand se rumenesc. Dupa ce au fost scosi din cuptor, se ung cu un sirop de apa si zahar. Se acopera cu un prosop si se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine