Desert Cusma lui Guguta

de mirela0911 in Prajituri, 12 Sep 2021 | 768 vizualizari

 

La cererea fiicei mele am facut acest desert. Mi-a zis ca nu a mancat niciodata si vrea sa vada cum e. Nicio problema, nici eu nu am mancat asa ca m-am pus pe treaba, ca doar mandra mi-s bucataras si ce nu fac eu pentru copii?! :X 
"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

Pt. aluatul de clatite:

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 2 lg zahar
  • 1 lgt zahar vanilat bourbon
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 20 lg pline cu faina alba
  • 500 ml lapte
  • 1 lgt praf de copt
  • putin ulei pt coptul clatitelor

Pt. umplutura si crema:

  • visine puse pe iarna pt prajituri (doar asa am avut)
  • crema de ciocolata tip nutella
  • 250 g mascarpone
  • 2 lg zahar pudra
  • 250 ml smantana pt frisca
  • ciocolata rasa pt decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Cusma lui Guguta:

Visinele se pun in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de tot.

Aluatul de clatite: Intr-un bol se bat bine ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna faina si praful de copt. Se amesteca energic turnand putin cate putin din lapte pentru a nu face cocoloase. Se adauga si coaja de lamaie si se omogenizeaza bine aluatul pana se obtine o consistenta mai subtire decat smantana, un aluat numai bun pt clatite.

Se coc clatitele pe rand, intr-o tigaie care se unge cu putin ulei pentru a nu se prinde. Se asaza clatitele una peste alta pe o farfurie si la final se trage o punga peste ele pentru a nu se usca, pana se racesc complet.

Intre timp se prepara crema. Se mixeaza smantana pentru frisca pana se intareste. Separat se mixeaza mascarpone cu zaharul pudra. Se adauga din frisca cate putin si se amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza crema.

Se ia un platou pe care se va monta cusma si se va pune putina crema pe mijloc.

Se ia cate o clatita (sa fie rece) si se unge cu crema de ciocolata intr-un strat subtire. Se asaza cateva visine in linie, pe o parte a clatitei dupa care se ruleaza cat mai strans. Se asaza clatita rulata pe platou. Primul strat va fo format din 5 clatite rulate. Deasupra se unge cu crema si se continua cu asezarea clatitelor, de data aceasta 4 la numar, din nou se pune crema si se continua cu 3, 2 si respectiv 1, ultima clatita din varf. Se unge apoi toata piramida cu crema iar deasupra se rade ciocolata.

Se da la rece peste noapte apoi se feliaza si se serveste cu mare pofta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si visine din compot dar trebuie lasate sa se scurga bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Cusma lui Guguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

13.09.2021, 16:36

bun desert!

Ksenya 1

14.09.2021, 15:13

Delicios tort. Ai facut din aluat pentru clatite dar poate incerci si varianta cu aluat pentru cornulete.

Rahela Velicu 1

16.09.2021, 13:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Costita de Praid - reteta nr.1850