La cererea fiicei mele am facut acest desert. Mi-a zis ca nu a mancat niciodata si vrea sa vada cum e. Nicio problema, nici eu nu am mancat asa ca m-am pus pe treaba, ca doar mandra mi-s bucataras si ce nu fac eu pentru copii?! :X
"Retete de suflet"
Pt. aluatul de clatite:
Pt. umplutura si crema:
Visinele se pun in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de tot.
Aluatul de clatite: Intr-un bol se bat bine ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna faina si praful de copt. Se amesteca energic turnand putin cate putin din lapte pentru a nu face cocoloase. Se adauga si coaja de lamaie si se omogenizeaza bine aluatul pana se obtine o consistenta mai subtire decat smantana, un aluat numai bun pt clatite.
Se coc clatitele pe rand, intr-o tigaie care se unge cu putin ulei pentru a nu se prinde. Se asaza clatitele una peste alta pe o farfurie si la final se trage o punga peste ele pentru a nu se usca, pana se racesc complet.
Intre timp se prepara crema. Se mixeaza smantana pentru frisca pana se intareste. Separat se mixeaza mascarpone cu zaharul pudra. Se adauga din frisca cate putin si se amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza crema.
Se ia un platou pe care se va monta cusma si se va pune putina crema pe mijloc.
Se ia cate o clatita (sa fie rece) si se unge cu crema de ciocolata intr-un strat subtire. Se asaza cateva visine in linie, pe o parte a clatitei dupa care se ruleaza cat mai strans. Se asaza clatita rulata pe platou. Primul strat va fo format din 5 clatite rulate. Deasupra se unge cu crema si se continua cu asezarea clatitelor, de data aceasta 4 la numar, din nou se pune crema si se continua cu 3, 2 si respectiv 1, ultima clatita din varf. Se unge apoi toata piramida cu crema iar deasupra se rade ciocolata.
Se da la rece peste noapte apoi se feliaza si se serveste cu mare pofta.
Pofta buna!
1
Se pot folosi si visine din compot dar trebuie lasate sa se scurga bine.