Desert eclere de casa

de Lily_Musat in Prajituri, 4 Iun 2009 | 521507 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat un ecler facut in casa!!! Iata reteta mea care de fiecare data imi iese la fel de buna. Daca urmezi pasii pe care eu i-am urmat iese 100%.

 

INGREDIENTE

  • Coji de eclere:
  • 1 cana de ulei
  • 1 cana si jumatate de apa
  • 2 cani de faina
  • 8 oua
  • 1 varf de cutit de sare fina
  • Crema de vanilie:
  • 1 pachet de margarina
  • 5 linguri de faina
  • 1 cana de zahar
  • 1 litru de lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie 
  • Glazura
  • 1 plic de glazura dr.oetker
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere de casa:

Se pun apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina amestecand continuu pana se desprinde de pe cratita (cateva secunde). Cand se raceste compozitia se adauga ouale, unul cate unul si se mixeaza bine dupa fiecare. Se pune compozitia intr-un posh pentru ornat si se fac bastonase in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mediu 20-25 minute.


Cand se racesc se taie pe jumatate si se umplu cu crema de vanilie.


Pentru crema, zaharul se amesteca cu margarina si se dizolva pe foc mic, se pune si faina, se amesteca bine bine sa nu ramana cocoloase, apoi se pune laptele si se lasa la fiert amestecand continuu, pana se ingroasa ca o ciulama. La final se adauga esenta de vanilie.


Dupa ce am umplut toate eclerele cu crema, pregatim glazura de ciocolata Dr. Oetker dupa instructiunile de pe plic si punem pe fiecare ecler cate o lingurita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (79)

Criss 1

01.04.2015, 07:30

MihaelaB79 1

29.12.2015, 10:13

mi s-a intamplat sa scot gogoselele din cuptor si sa se lase!stie cineva de ce?

MihaelaB79 1

29.12.2015, 10:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Eclere