Desert negresa cu rubarba si caise

de mirela0911 in Prajituri, 5 Sep 2019 | 1621 vizualizari

 

O prajitura tare buna chiar daca e de post. Am optat pentru rubarba si caise pentru a-i da un gust deosebit si bine am facut pentru ca a iesit delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani apa minerala
  • 1 cana de zahar brun
  • 5 lg ulei
  • un praf de sare
  • 1 lg gem de prune
  • 3 cani pline cu varf cu faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • 250 g rubarba
  • 2-3 caise
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu rubarba si caise:

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu sarea, zaharul brun si gemul. Se amesteca bine apoi se pune uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste ingredinetele lichide. Se cerne si cacaua si se amesteca bine cu un tel pana se incoproreaza si se omogenizeaza compozitia. 

Rubarba se curata, se spala si se taie bucatele mici. O parte din ea se pastreaza iar restul se pune in bol. Se incorporeaza in compozitie si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. 

Deasupra se asaza bucatile de rubarba pastrate si caisele curatate si taiate bucatele mici.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui rubarba cu ce fructe preferati.

2

Daca doriti mai dulce, adaugati mai mult zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu rubarba si caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu caise