Desert Norisorii Dianei

de Panacris in Dulciuri, 16 Mai 2021 | 616 vizualizari

 

De când am intrat în posesia a câtorva forme faine de la Silikomart 😉, testez fel de fel de combinații! 😉
Eiii și am trecut la altfel de teste 😉 mai ales că Zmeișorii și Zmeișoara sunt la perioada fără zahăr și făină😉 Sau mărog, mai puțin zahăr și făină în deserturi! 😉
Așa că musai să mă adapatez. Eee, un pic de zahăr tot am scăpat, dar 2 linguri nu se pun 😉
 Diana, Zmeișoara, a fost foarte încântată, așa că i-am dedicat și adjudecat acest desert ușor, răcoritor, de vară! 😉 Se încadrează numai bine în colecia de "retete pascale" 2021! ;)
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru mouse-ul de căpșuni:
  • Căpșuni 500 g,
  • Zahăr brun 2 linguri
  • Smântână pentru frișcă 500 g,
  • Gelatină granule 1 plic.
  • Pentru mouse-ul de mango:
  • Mango 1 bucată,
  • Portocală 1 bucată,
  • Iaurt vegetal de fructul pasiunii și piersici 250 g,
  • Gelatină granule 1 plic.
  • Pentru inserție:
  • Biscuiți Oreo 1 pachet, cca. 200 g.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Norisorii Dianei:

Pentru început se prepară un sos delicios, din căpșuni și zahărul brun. Într-o crăticioară se pun căpșunile împreună cu zahărul brun, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit.


Gelatina se pune la hidratat cu puțină apă rece, cca. 2 linguri, cca. 10 minute, apoi se pune la încălzit pe foc mic sau în cuptorul cu microunde cca. 60 secunde la 800 watti.


Se adaugă peste sosul de căpșuni, frișca pentru desert îndulcită, gelatin hidratată și se amestecă energic până ce se omogenizează, apoi se toarnă în forma de silicon, răcită în prealabil la congelator și se lasă la răcit în frigider cca. 30 minute.


Apoi se așează biscuții Oreo, în forma dorită, pe vertical sau orizontal.


Între timp se prepară crema de fructe portocalii.


Mango-ul și portocala curățată se pun în blender și se pasează până ce se obține un piure fin.


Gelatina se pune la hidratat cu puțină apă rece, cca. 2 linguri, cca. 10 minute, apoi se pune la încălzit pe foc mic sau în cuptorul cu microunde cca. 60 secunde la 800 watti.


Apoi se adaugă iaurtul și gelatina, se amestecă energic, până ce se obține un piure fin și cremos, apoi se toarnă peste crema de căpșuni și inserția de oreo.


Prăjitura se lasă la congelator minim 3 ore, dar cel mai bine peste noapte.


Înainte de servire, prăjitura se scoate din congelator, se răstoarnă pe un platou și se lasă la “încălzit” cca. 30 minute.


Prăjitura se ornează după gust și talent! Se servește ca atare sau cu adaos de frișcă! 😉


Spor și poftă bună!



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Norisorii Dianei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Panacris 1

18.05.2021, 14:47

Laurici???? :S ?

Rocsi 1

18.05.2021, 21:07

Super, super deliciu! Fain de tot combinatia!

madi_marin 1

21.05.2021, 17:52

Foarte fain arata si gustul cred ca este minunat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftelute de dovlecei galbeni
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta