Desert nuci - fursecuri fragede cu ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 2 Sep 2021 | 975 vizualizari

 

"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 250 gr unt
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • aprox.700-730 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de vanilie

Ingrediente crema:

  • 400 gr Finetti sau orice alta crema de ciocolata
  • 30-40 coji de nuci sfaramate
  • 30 ml lapte
  • 30 gr unt
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • + zahar pudra pentru pudrat
Portii: 60
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci - fursecuri fragede cu ciocolata:

Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar moale. Daca este nevoie, puteti sa mai adaugati un praf de faina.

Facem bilute mici de 4- maxim 5 grame din aluat ( cat o maslinuta mai mica). Daca vor fi mai mari, va iesi multa compozitie din formele de nuci. Eu am cantarit la inceput, apoi le-am facut pe urmatoare aproximativ cat primele de mari.

Coacem bilutele in forma de nuci cateva minute sau cat este nevoie pentru a fi aurii, nu arse.

Pentru crema procedam astfel: punem laptele si untul la foc mic si lasam pana cand se topeste untul. Adaugam  si coaja de lamaie. Adaugam lichidul cald peste crema de ciocolata si amestecam bine.

Curatam cojile de nuci de surplus cu ajutorul unui cutit. Mai pasam si inca 30-40 coji de nuci si le adaugam peste crema de ciocolata. Aceasta trebuie sa fie mai groasa sa nu curga din nuci. Dar este minunata. Daca doriti, le puteti da prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci - fursecuri fragede cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura saracului