Desert Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt si sirop de afine

de mirela0911 in Dulciuri, 13 Mai 2017 | 4956 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Claudia (Diaconta):-* si pot sa spun ca ne plac si acesti papanasi la fel de mult ca si cei fierti si tavaliti in pesmet. Multumesc Dia pentru reteta! >:D<

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 250 g brânza de vaci
  • un praf de sare
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua mici
  • 150-200 g faina
  • 3 linguri griş
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • iaurt grecesc
  • sirop de afine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt si sirop de afine:

Reteta de preparare a papanasilor 

Intr-un bol, se amesteca bine branza cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si ouale. Se omogenizeaza bine apoi se adauga grisul si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca din nou apoi se pune si faina, atat cat sa obtinem un aluat care se poate modela.

Se pune intr-o craticioara uleiul la incins. Se modeleaza din aluat ineluse potrivite si bilute micute. Se pun la prajit, apoi se scot pe prosoape absorbante.

Se servesc cu iaurt grecesc si stropite cu sirop de afine. 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui iaurtul cu smantana.

2

Siropul se poate inlocui cu orice gem preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt si sirop de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

oanapl 1

14.05.2017, 15:15

Ce bine arata! Mi-ai facut o pofta teribila!

Catalina L 1

14.05.2017, 18:20

vreau si eu

Rocsi 1

14.05.2017, 21:21

Ce as servi si eu un papanas cald!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca zapada