Desert papanasi din cas de vaca

de iri_iri in Dulciuri, 7 Iul 2017 | 725 vizualizari

 

Cui nu ii plac papanasii din brânză de vaci cu muuuulta smântână și dulceață? Va spun că si casul de vaca este bun de folosit la papanasi, mai ales cand nu îl mai mănâncă nimeni si trebuie cumva preparat.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 500 g de caș de vacă
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • 8-9 linguri de făină
  • 2 linguri de smântână
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lămâie
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • Pentru decor:
  • smântână lichidă
  • dulceață sau zahăr pudră vanilat.
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi din cas de vaca:

Cașul se dă pe razătoarea mică. Se adaugă ouăle si zahărul peste caș si se amestecă bine.


Peste compoziția rezultată se adaugă: smântâna, esența, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie si la final, faina.


Se va frământa un aluat ușor lipicios din care se vor face 9 covrigei + 9 bilute (ca in poză).


Se va pune ulei intr-un ceaun (cam 1/2l ulei pentru ca eu am folosit un ceaun mic), se lasa pe foc până ce uleiul este bine încins, după care se adauga unul cate unul, papanasii.


Se vor coace pe ambele părți până devin maronii.


De preferință, se servesc calzi cu smântână si dulceață acrișoara, iar cand sunt reci, doar pudrați cu zahăr pudră vanilat.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi din cas de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei

Sandwich Maker

- 15 %
149.99 lei
127.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mirela0911 1

07.07.2017, 19:24

Deliciosi!

Rocsi 1

07.07.2017, 20:41

Ce faini!

noiinbucatarie 1

17.07.2017, 11:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Tort parfait