Desert papanasi fierti

de Meea in Dulciuri, 26 Mai 2017 | 320 vizualizari

 

Înainte să vă povestesc de unde am acaparat această rețetă, nu foarte cunoscută de papanși fierți, vreau să îmi cer mii de scuze pentru ora la care postez! Sufăr alături de voi pentru faptul că nu ne mai încumetăm la mâncat seara, deci știu ce simțiți haha:)). Nu-i totuși nicio problemă pentru că puteți să preparați rețeta mâine sau în weekend.

          Bun, acum să vă povestesc și de unde această rețetă. Nu știu dacă voi ați mâncat vreodata papanași fierți, nu prăjiți! Este o mică diferență la modul de preparare. Eu i-am mâncat în copilărie, pregătiți de bunica mea dragă. Bineînțeles că sincer, nu-mi mai amintesc deloc gustul lor, eram prea micuță. Totuși, aducând din nou tata brânză acasă, l-am auzit spunând: ”Ce aș mai mânca papanași fierți, făcuți de mămica mea”. Auzindu-l, m-am hotărât să mă încumet și să încep să prepar și eu pentru prima dată papanași fierți. Bunica mea nu mai este printre noi din păcate să-mi dea un verdict asupra rezultatului meu, dar auzindu-i pe cei dragi mie spunând ”papanașii mamei mele, ce dor mi-a fost de ei!”, am primit verdictul: erau ceea ce făcuse și draga mea bunică! Nu puteam să mă simt mai mândră!

 * De-a lungul timpului, am postat o rețetă tare îndrăgită de papanși prăjiți, iar astăzi vă prezint o nouă metodă de a prepara papanași.
                                                                               

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente papanași:
  • 500 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • sare
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 150 g griș
  • Ingrediente griș rumenit:
  • 50 ml ulei
  • 200 g griș
  • 1 pahar lapte
  • 3 linguri de zahăr
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi fierti:

Amestecăm brânza, ouăle bătute, zahărul, zahărul vanilat, sarea și grișul până când amestecul este omogen. Lăsăm aluatul să se odihnească 20 de minute, timp în care grișul va absorbi lichidul din brânză.


În cele 20 de minute, punem apă la fiert cu puțină sare, ca pentru fiertul pastelor.

Pregătim apoi grișul rumenit: în uleiul încins, punem grișul și amestecăm din când în când până când grișul capătă o culoare arămie.


După ce s-a rumenit grișul, adăugăm laptele și amestecăm. Când laptele s-a încorporat, oprim focul, adăugăm zahărul și amestecăm. Revenim acum la aluatul pentru papanași. Luăm cu lingurița din aluat și formăm biluțe medii. Punem biluțele în apa care fierbe, dăm focul încet și vom scoate papanașii atunci când se ridică la suprafață (la început se vor duce la fund, apoi vor pluti). Lăsăm la scurs papanașii câteva secunde (nu e musai, dar eu am vrut să îi scurg de apă puțin).


Tăvălim apoi papanașii prin grișul rumenit.


Servim papanașii alături de smântână sau dulceață și voie bună!

 

TIPS-URI

1

reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/05/papanasi-fierti.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi fierti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

ancutsa 1

27.05.2017, 18:21

Rocsi 1

27.05.2017, 20:36

Nu am mancat niciodata papanasi fierti, dar imi place cum ti-au iesit!

Meea 1

27.05.2017, 22:37

Sunt taaare buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert papanasi cu pesmet