Desert papanasi moldovenesti

de Lau in Dulciuri, 25 Mai 2017 | 637 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul Lecturisiarome
Retete pentru un picnic reusit

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi moldovenesti:

Intr-un bol, batem ouale cu sarea, adaugam zaharul si batem cu telul pana ce se dizolva.


Adaugam branza de vaci (scursa de zer), amestecam bine, cernem faina cu praful de copt, adaugam esenta si coaja de portocala.


Amestecam bine pana ce se omogenizeaza si obtinem un aluat moale si usor de modelat; acoperim si lasam 10 minute.


Cu mana umeda, luam bucati de aluat un pic mai mare ca o nuca, le dam forma rotunda, dupa care le aplatizam.


Intr-o tigaie, adaugam ulei si cand s-a incalzit, adaugam papanasii pe care i-am format.


Ii lasam sa se rumeneasca si, cu ajutorul unei palete, ii intoarcem pe partea cealalta.


Ii scoatem pe un platou pe care punem un servetel de bucatarie.


Ii pudram cu zahar pudra si servim cu pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

noiinbucatarie 1

26.05.2017, 19:56

Lau 1

27.05.2017, 20:17

oanapl 1

27.05.2017, 23:28

Ce buni sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Coronita cu ciocolata