Desert papanasi prajiti

de RODIMUR in Dulciuri, 8 Iun 2017 | 1350 vizualizari

 

După ce am postat în urmă cu ceva timp rețeta pentru păpanași fierți, a venit vremea să prezint și papanașii prăjiți. Dacă papanașii fierți sunt dietetici și sănătoși, papanașii prăjiți sunt mai buni, mai parfumați și mai pufoși. E o rețetă pe care o fac destul de des, pentru că ne plac acești papanași, pentru că sunt buni de pus la pachet și pentru că săptămânal cumpăr din piață produse lactate.
La noi în zonă papanașii se fac ca niște chiftele. Fiind pufoși (dar consistenți), dulci și parfumați, acești papanași se mănâncă așa cum sunt, ca atare, fără smântână sau dulceață, pentru că au tot ce trebuie...

 

INGREDIENTE

  • 400 grame brânză de vaci
  • 4-5 linguri de zahăr tos fin
  • 2 ouă
  • 1 plic de vanilie
  • 1 vărf de cuțit de bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 7-8 linguri de făină albă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • făină pentru modelat papanașii
  • ulei pentru prăjit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi prajiti:

Se amestecă brânza (care trebuie să fie bine scursă) cu cele două ouă, zahărul, vanilia, bicarbonatul și sarea până ce rezultă o compoziție uniformă. Când zahărul s-a dizolvat în această compoziție, se adaugă făina, puțin câte puțin, amestecând cu atenție să nu se formeze cocoloașe.


Se formează papanașii (ca niște chiftele) și se pun pe planșetă, până se adună mai mulți.


Se încinge uleiul în tigaie și apoi se pun la prăjit papanașii, dar la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se rumenească frumos. Când uleiul scade în tigaie, trebuie completat, în caz contrar există riscul ca papanașii să se ardă. Se scot papanașii prăjiți cu o paletă și se pun într-un vas în care s-a pus hărtie absorbantă, care va prelua excesul de ulei.


Se servesc calzi, sau reci.

 

TIPS-URI

1

Dacă brânza nu este bine scursă, va trebui să suplimentați cantitatea de făină, pentru ca papanașii să nu fie prea moi.

2

Pregătiți pe planșetă mai mulți papanași pentru prăjit, ca să nu se ardă uleiul degeaba, cu puțini papanași.

3

Formați alți papanași în timp ce-i prăjiți pe cei din tigaie, pentru a-i înlocui pe cei care sunt gata. Între timp, supravegheați cu atenție ce se întâmplă în tigaie, să nu ardeți papanașii.

4

Încingeți uleiul în tigaie, înainte de a prăji papanașii, dar prăjiți-i la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se rumenească frumos.

5

Completați ulei în tigaie, atunci când scade, pentru ca papanașii să nu se ardă.

6

Pentru ca papanașii să se rumenească frumos și să nu se ardă, nivelul de ulei din tigaie trebuie să ajungă la jumătatea papanașilor.

7

În vasul în care scoateți papanașii prăjiți, puneți prosoape de bucătărie din hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi prajiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:19

RODIMUR 1

13.06.2017, 15:52

Camelya, dacă-ți plac, mai facem și pentru tine...!

RODIMUR 1

13.06.2017, 15:52

Mulțumesc frumos, Mimi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Şarlotă pariziană - reteta 500

ieri la 20:53

Chec sandwich croque monsieur

ieri la 20:32

Salata de fasole  ochi-negru

de Ksenya 4

ieri la 16:35

RETETA RECOMANDATA
Cum faci cozonaci- reteta video