Desert placinta cu mere, de post

de - Andreea - in Dulciuri, 28 Feb 2022 | 14009 vizualizari

 

O placinta absolut delicioasa ce merita incercata ... 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 80 gr zahar
  • 12 gr praf de copt
  • un varf de sare
  • 150 ml apa
  • 60 ml ulei
  • 6-7 mere
  • 4 linguri cu zahar
  • zahar pudra ( optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere, de post:

Incepem prin a pune intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si un varf de sare. Amestecam aceste ingrediente .

Apoi adaugam apa si uleiul si framantam pana obtinem un aluat elastic.

(Cantitatea de faina sau apa poate varia).

Acoperim bolul cu aluat si lasam la loc cald ( nu trebuie sa dospeasca ) 

Intre timp, curatam merele de coaja si le dam prin razatoarea cu ochiuri mari. Punem o tigaie antiaderenta la foc porivit si cand aceasta s-a incalzit punem merele date prin razatoare si cele patru linguri cu zahar .( cantitatea de zahar poate varia in functie de cat sunt de dulci merele ) 

Cand merele s-au calit, dam  tigaia de pe foc si lasam sa se racoreasca.

Luam aluatul si il impartim in 2 parti egale.

Intindem bine prima bucata si o punem intr-o tava pentru cuptor ( eu am folosit tava clasica din cuptor ) tapetata cu hartie de copt .

Punem compozitia de mere peste foaia de aluat , iar peste compozitia de mere punem cea  de a doua foaie de aluat .

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru circa 40 minute.

Cand placinta este gata, pudram cu zahar pudra ( optional) 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere, de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Rocsi 1

03.03.2022, 20:35

Este una din cele mai delicioase prajituri!

AureliaKorber 1

05.03.2022, 23:52

mie mi-a iesit aluatul tare si uscat....parca lipsesc ouale...

mirela0911 1

06.03.2022, 20:08

Delicioasa prajitura!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere