Desert placinta cu mere si pere

de merisor in Prajituri, 8 Ian 2018 | 1677 vizualizari

 

Eu sunt fan mere acrișoare, din cele verzi și ies tare bune deserturile cu ele, iar adăugând de data aceasta și câteva pere,  a ieșit ceva delicios, cu o aromă pur și simplu deosebită.
Dimensiuni tavă: 28/40 cm.
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat de plăcintă:
  • 250 g iaurt( 3,5 % grăsime)
  • 2 ouă
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 650-700 g făină albă, de țară
  • un vârf linguriță sare
  • Umplutură de mere cu pere:
  • 1 kg mere acrișoare
  • 500 g pere mai tari
  • 75 g zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 linguri amidon
  • În plus:
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
  • ulei și făină pentru tapetat tava
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si pere:

Preparăm mai întâi umplutura de mere cu pere.


Fructele trebuie să aibă timp să-și lase sucul și să vedem ce cantitate de amidon folosim pentru îngroșare.


Am ales să folosesc de data aceasta amidon în loc de griș, să mai schimb gustul și textura.


Curățăm merele și perele de cotoare, coajă și stricăciuni și le tocăm grosier cu un chopper, sau în robot, dar cu grijă să rămână și cuburi mai mari.


Le stropim imediat cu zeama de lămâie, să nu oxideze foarte tare și adăugăm zahărul și scorțișoara peste ele.


Le amestecăm bine și le lăsăm la odihnit până preparăm aluatul, pentru a avea timp să-și lase siropul.


Eu am cântărit merele și perele după curățare și am ajuns cu ele la cantitățile menționate.


Preparăm aluatul.


Frecăm untul moale cu zahărul și sarea, adăugăm ouăle, apoi iaurtul în care dizolvăm bicarbonatul și omogenizăm compoziția, apoi adăugăm, treptat, făina cernută cu praful de copt.


Vom obține un aluat de plăcintă nelipicios și ușor moale, pe care îl lăsăm la odihnit 10-15 minute, apoi îl împărțim în două părți neegale.


Lăsăm cam 2/3 din aluat pentru foaia de la baza tăvii și 1/3 pentru foaia de deasupra.


Asamblare plăcintă cu mere și pere


Întindem prima foaie în tava unsă cu puțin ulei și tapetată cu făină, turnăm compoziția de mere amestecată bine cu amidonul și o nivelăm, iar deasupra așezăm a doua foaie, pe care eu am decupată cu ustensila specifică, în formă de grilaj( a se urmări și pozele).


Coacem plăcinta cu mere și pere, la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute, apoi o lăsăm să se tempereze, o pudrăm cu zahăr și o porționăm.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Ancutsa 1

16.05.2018, 22:30

Delicioasa!

GABRIELAGH 1

26.10.2018, 10:00


Vreau sa o fac !

merisor 1

26.10.2018, 10:19

Să o faci, că e bună!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Profiterol