Desert placinta cu pere si mere

de Constelatialeu in Prajituri, 18 Aug 2020 | 1325 vizualizari

 

Dupa ce ca nu sunt multe, au inceput sa se si strice, perele si merele, ele sunt subiectul zilei de azi. Le-am adunat si eu, vreo 2 kg, mai multe pere decat mere, le-am curatat si le-am transformat intr-o delicioasa placinta.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri smantana pt. gatit 32% grasime LaDorna
  • 2 lingurite praf de copt
  • 20 linguri cu varf de faina
  • Umplutura
  • 2 kg pere si mere ( cantarite necuratate)
  • 2-3 linguri de zahar, perele au fost foarte dulci
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Optional zahar pt. pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu pere si mere:

Mai intai am pregatit umplutura, am curatat fructele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am stors de zeama, am adaugat zahar si zahar vanilat si am pus cratita pe foc sa le calesc, le-am lasat pana nu au mai fost zemoase.


Aluat : Intr-un bol am pus ouale, praful de sare si am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana si-a dublat volumul. Am adaugat uleiul ca la maioneza mixand la viteza mica. Apoi am pus praful de copt si cateva linguri de faina, am omogenizat , apoi am turnat din laptele amestecat cu smantana si din nou am omogenizat, am progedat asa pana am terminat laptele si faina, este un aluat mai moale.


Am tapetat cu hartie d ecopt o tava cu dimensiunile de 24/36 cm, am turnat jumatate din compozitie, am bagat tava la cuptortul preincalzit la 180 grade pentru 10 min, apoi am scos tava din cuptor am intins deasupra umplutura, peste care am turnat restul de aluat. Am bagat din nou tava la cuptor pentru cca 35 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos.


Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca placinta apoi am portionat-o, se poate pudra cu zahar sau lasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu pere si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mirela0911 1

20.08.2020, 19:37

Ce deliciu ai facut!

Rocsi 1

21.08.2020, 19:44

Fiind bio fructele, se mai strica si ele! Dar uite ce minunatie ai facut cu aceste fructe delicioase!

Panacris 1

22.08.2020, 21:34

Pe gustul meu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu mascarpone si piure de dovleac

de oanapl 6

ieri la 22:08

Cheesecake cu caise si oreo

de Rocsi 9

ieri la 21:57

Tocana  de cartofi cu arome de toamna

ieri la 20:22

Orez cu sparanghel si chiftelute

ieri la 16:18

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si nuca(de post)