Desert placinte cu branza dulce

de laura_n in Dulciuri, 14 Noi 2017 | 13476 vizualizari

 

Cand eram copil, aveam o cunostinta care vindea placinte cu branza. Le facea prajite, insa erau atat de bune si mi-au ramas in minte multi ani.
Piticii mei mananca cu mare pofta o placinta buna, fie ca e cu mere, cu branza sau cu alta umplutura, insa prefer sa le fac la cuptor. Mi se pare mai comod de copt.
Sper sa va placa si voua, sunt tare gustoase, plus ca nu am folosit zahar in compozitia de branza, ci un alt ingredient mai usor si mai bun.

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte dulce
  • 3 oua
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 lgta zahar brut (pt drojdie)
  • un praf sare
  • umplutura:
  • 700 gr branza de vaci
  • 4 lg smantana grasa
  • 50 - 60 ml sirop de artar
  • coaja de lamaie (bio)
  • 3 oua
  • 2-3 lg gris
  • pentru uns:
  • 1 ou
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte cu branza dulce:

Ingredientele pentru aluat trebuie pastrate la temperatura camerei ca sa nu fie reci cand le folosim.

Se pune drojdia cu o lingurita de zahar intr-un castronel cu 50 ml apa calduta (nu fierbinte). Se lasa sa se activeze maiaua.

Intre timp, se cerne faina, se adauga un praf de sare. Se face un locas in mijoc, se adauga drojdia si se amesteca foarte usor, dupa care se adauga ouale, laptele caldut. Se framanta usor, cu mana, pana se omogenizeaza si se obtine un aluat elastic, deloc lipicios. Se acopera cu un stergar curat si se lasa deoparte, la dospit.

Eu pornesc cuptorul in acest moment, la foc mic si asez castronul cu aluat deasupra aragazului. Caldura acestuia ca fi numai potrivita pentru dospirea aluatului.

Intr-un vas, se faramiteaza branza de vaci, se adauga smantana, ouale, siropu de artar si coaja de lamaie rasa. Se omogenizeaza energic cu o lingura, apoi se adauga grisul si se amesteca de 2-3 ori. Compozitia se da la rece pana in momentul utilizarii.

Odata dospit, aluatul se transfera pe un blat infainat, se portioneaza dupa preferinte si se intinde in discuri potrivite, nu foarte groase, dar nici foarte subtiri. Intr-una din jumatatea fiecarui disc de aluat, se asaza 1-2 lg cu compozitie de branza, se acopera cu cealalta jumatate de aluat si se preseaza marginile cu o furculita.

Fiecare placinta se asaza in tava prevazuta cu hartie de copt si se mai lasa la cald.

Inainte de a pune placintele la copt in cuptor, se ung cu ou batut.

Se coc la 170 grade C, aproximativ 25- 30 minute, pana se rumenesc frumos.

Se scot, se ung repede cu apa fierbinte, apoi se acopera cu un stergar curat si se lasa la termperat.

Dupa ce s-au racit de tot, se pot pudra cu zahar.

Sunt foarte gustoase, se pot lua la pachet si chiar savura la micul dejun alaturi de o cana cu lapte sau cu ceai.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

daca branza de vaci este mai apoasa, recomand 2-3 lg de gris in plus

2

siropul de artar a inlocuit cu succes zaharul alb, insa cine doreste, poate adauga zahar dupa gustul sau.

3

nu le lasati foarte mult in cuptor, aluatul este copt suficient cand se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta delicioasa cu aluat fraged si branza dulce sarata