Desert prajitura Chocoflan

de iri_iri in Prajituri, 27 Mai 2017 | 3277 vizualizari

 

Cum soțului meu îi place foarte crema de zahar ars, m-am decis sa caut pe net o prăjitură adaptată la ea. Am găsit-o pe Savuros.tv si una, eu sunt mulțumită pentru ceea ce am realizat. Sper sa vă placă si vouă.

 

INGREDIENTE

  • caramel:
  • 100 ml apă
  • 200 g zahar
  • cremă: 
  • 8 ouă
  • 100g zahar
  • 750 ml lapte
  • esență de vanilie
  • blat:
  • 2 ouă
  • 125g zahar
  • 100 ml ulei
  • 160g făină
  • un plic praf de copt
  • 2 linguri de cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Chocoflan:

Pentru inceput, punem apa cu zahărul intr-o cratiță si apoi o punem pe foc moderat, amestecând din când în când si se lasă până când se va obține un caramel care se va turna într-o tava de 20/30 cm si se va întinde repede deoarece caramelul se întărește repede.

Crema: într-un bol se adăugă ouăle, zaharul, laptele, esența si se va mixa cateva minute până se topește zahărul.

Această compoziție se va adăuga în tavă peste caramelul întărit.

Blatul: într-un alt bol, se vor adăuga cele 2 ouă rămase, zahărul, laptele, uleiul, făina, praful de copt si la final, cacaua, după care se va mixa si aici cateva minte până la omogenizare si apoi se va adăuga peste compozitia din tavă fără a amesteca cu nimic.

Această tavă se va pune intr-o altă tavă mai mare in care am adaugat apă si apoi se dă la cuptor, pentru 45 de minute.

După ce se răcește, se trece cu cutitul pe marginea tavii după care se intoarce cu josul in sus.

Sa o savurati cu placere!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Chocoflan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

28.05.2017, 09:33

Buna prajitura ai facut!

Gherca Daniela 1

28.05.2017, 09:49

MaghiarValentina 1

07.06.2017, 17:45

Care lapte?la ingrediente nu ai trecut lapte pt blat.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Desert tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

RETETA RECOMANDATA
Desert - Clafoutis cu cirese