Desert prajitura Chocoflan

de iri_iri in Prajituri, 27 Mai 2017 | 1171 vizualizari

 

Cum soțului meu îi place foarte crema de zahar ars, m-am decis sa caut pe net o prăjitură adaptată la ea. Am găsit-o pe Savuros.tv si una, eu sunt mulțumită pentru ceea ce am realizat. Sper sa vă placă si vouă.

 

INGREDIENTE

  • caramel:
  • 100 ml apă
  • 200 g zahar
  • cremă: 
  • 8 ouă
  • 100g zahar
  • 750 ml lapte
  • esență de vanilie
  • blat:
  • 2 ouă
  • 125g zahar
  • 100 ml ulei
  • 160g făină
  • un plic praf de copt
  • 2 linguri de cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Chocoflan:

Pentru inceput, punem apa cu zahărul intr-o cratiță si apoi o punem pe foc moderat, amestecând din când în când si se lasă până când se va obține un caramel care se va turna într-o tava de 20/30 cm si se va întinde repede deoarece caramelul se întărește repede.

Crema: într-un bol se adăugă ouăle, zaharul, laptele, esența si se va mixa cateva minute până se topește zahărul.

Această compoziție se va adăuga în tavă peste caramelul întărit.

Blatul: într-un alt bol, se vor adăuga cele 2 ouă rămase, zahărul, laptele, uleiul, făina, praful de copt si la final, cacaua, după care se va mixa si aici cateva minte până la omogenizare si apoi se va adăuga peste compozitia din tavă fără a amesteca cu nimic.

Această tavă se va pune intr-o altă tavă mai mare in care am adaugat apă si apoi se dă la cuptor, pentru 45 de minute.

După ce se răcește, se trece cu cutitul pe marginea tavii după care se intoarce cu josul in sus.

Sa o savurati cu placere!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Chocoflan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

28.05.2017, 09:33

Buna prajitura ai facut!

Gherca Daniela 1

28.05.2017, 09:49

MaghiarValentina 1

07.06.2017, 17:45

Care lapte?la ingrediente nu ai trecut lapte pt blat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
"Mamool"- Prajituri arabesti de Sarbatori