Desert prajitura cu branza de vaci si cacao

de Lavinia in Prajituri, 20 Noi 2012 | 60105 vizualizari

 

Este o prajitura foarte aromata si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 2 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 6 linguri lapte
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 120 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 2 oua
  • 100 g stafide
  • 40 g gris
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza de vaci si cacao:

Blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana devine o bezea lucioasa. Apoi se adauga treptat cate un galbenus, uleiul, laptele, zaharul vanilat, coaja de portocala si cacaua amestecata cu faina si praful de copt cernute. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se adauga jumatate din aluat si se de la cuptor pana se intareste putin (5-10 min depinde de cuptor).


Intre timp se prepara compozitia de branza. Se amesteca branza cu coaja de lamaie, grisul, stafidele si galbenusurile. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat si se adauga peste branza. Se omogenizeaza totul bine.


Se scoate tava de la cuptor, se adauga branza peste blatul putin intarit, apoi se toarna cealalta jumatate din aluat si se introduce din nou la cuptor pentru 30-35 de minute ( se face testul scobitorii).


Se lasa prajitura la racit si se pudreaza cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza de vaci si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

babi5 1

17.08.2013, 07:58

iri_iri 1

07.04.2015, 15:13

vero79 1

06.09.2016, 15:09

baiatul meu a facut aceasta prajitura,este extraordinar de gustoasa
multumim Lavinia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu blat de ciocolata Dukan