Desert prajitura cu branza de vaci si cacao

de Lavinia in Prajituri, 20 Noi 2012 | 68657 vizualizari

 

Este o prajitura foarte aromata si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 2 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 6 linguri lapte
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 120 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 2 oua
  • 100 g stafide
  • 40 g gris
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza de vaci si cacao:

Blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana devine o bezea lucioasa. Apoi se adauga treptat cate un galbenus, uleiul, laptele, zaharul vanilat, coaja de portocala si cacaua amestecata cu faina si praful de copt cernute. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se adauga jumatate din aluat si se de la cuptor pana se intareste putin (5-10 min depinde de cuptor).


Intre timp se prepara compozitia de branza. Se amesteca branza cu coaja de lamaie, grisul, stafidele si galbenusurile. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat si se adauga peste branza. Se omogenizeaza totul bine.


Se scoate tava de la cuptor, se adauga branza peste blatul putin intarit, apoi se toarna cealalta jumatate din aluat si se introduce din nou la cuptor pentru 30-35 de minute ( se face testul scobitorii).


Se lasa prajitura la racit si se pudreaza cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza de vaci si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

iri_iri 1

07.04.2015, 15:13

vero79 1

06.09.2016, 15:09

baiatul meu a facut aceasta prajitura,este extraordinar de gustoasa
multumim Lavinia

Corina NiculaeCor Nicoll 1

29.04.2018, 10:18

Dimensiunea tavii? Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake Brownies