Desert prajitura cu branza si jeleu de visine

de MotanLaOale in Prajituri, 4 Mai 2016 | 11347 vizualizari

 

Este varianta romaneasca a vestitului cheesecake american. Foarte bun.
"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 900 g branza de vaci Pilos 
  • 160 g zahar
  • 100 g margarina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri gris
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie

Jeleu:

  • 500 g visine congelate
  • 1 plic jeleu rosu Dr. Oetker
  • 2 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si jeleu de visine:

Visinele se lasa la decongelat intr-o strecuratoare.


Se amesteca cu mixerul intr-un castron ouale, zaharul si zaharul vanilat.


Se adauga branza, coaja rasa de lamaie si margarina taiata cubulete si se mixeaza in continuare.


Se adauga faina amestecata cu praful de copt si grisul si se omogenizeaza.


Se unge o forma cu unt (27x18 cm) si se toarna compozitia in ea.


Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu 45-50 minute.


Se face proba cu scobitoarea.


Cand este rumena frumos, se scoate si se lasa la racit in forma.


Jeleul se prepara din sucul lasat de visine, completat cu apa pana la cantitatea necesara conform modului de preparare de pe plic.


Se amesteca continutul plicului cu 2 linguri de zahar si se amesteca bine cu sucul de visine. Se pune pe foc circa 2 minute, amestecand.


Pe prajitura racita se pun visinele scurse si se aranjeaza uniform.


Se toarna deasupra jeleul obtinut, pe toata suprafata, uniform.


Se lasa la racit si cand se intareste jeleul se portioneaza si se serveste.


Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate orna cu fructe crude, dulceata, jeleu, ciocolata etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

MotanLaOale 1

11.05.2016, 19:21

mihaelar63 1

11.12.2017, 04:11

MotanLaOale 1

11.12.2017, 09:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

5380 puncte

mirela0911

3954 puncte

oanapl

3874 puncte

RODIMUR

2979 puncte

mihaelar63

2587 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu zmeura
  • 29

    MI

  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii uscate la soare

ieri la 18:28

Gem de mure

de Ancutsa 6

ieri la 17:35

Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor

de Ancutsa 6

ieri la 17:21

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara coca