Desert prajitura cu crema de ness si nuca

de diana_k in Prajituri, 23 Oct 2013 | 73359 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat din:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 100 g nuca macinata
  • 160 g faina
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g margarina rama
  • 2 lingurite ness
  • 50 g nuca taiata
  • +200 g biscuiti

Sirop:

  • 1 cescuta apa
  • 1 cescuta zahar
  • 1 esenta de rom

Glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ness si nuca:

Blat: Albușurile se bat spuma cu zaharul, se incorporeaza galbenusurile si uleiul si se mixeaza putin, apoi se pune nuca, faina si praful de copt. Se amesteca compozitia usor cu o paleta si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coace aproximativ 20 de minute la 180 grade C.


Crema: Se bat ouale cu zaharul pana se umfla si se aseaza vasul pe baie de aburi. Se fierbe crema pana se ingroasa. Se adauga nessul si se lasa la racit. In crema rece se pune margarina tinuta la temperatura camerei si se mixeaza bine pana crema devine spumoasa si fina. Se adauga nuca taiata marunt si rumenita in prealabil si se intinde crema peste blatul rece.


Sirop: Se fierbe apa cu zaharul pana se obtine un sirop gros, se lasa la racit si se adauga romul. Se introduce fiecare biscuite pentru cateva secunde in sirop si se aseaza peste crema.


Glazura: Ciocolata se rupe bucatele, se amesteca cu frisca si margarina si se topeste pe baie de aburi.

Se toarna calduta peste stratul de biscuiti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ness si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Krystyan Trendy 1

14.01.2014, 09:05

ce prajitura buna !

dantes 1

16.01.2016, 05:59

Delicioasa!

aia 1

07.03.2016, 17:54

este posibil sa comenteze cineva care chair a incercat reteta?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers