Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Blat din:
Crema:
Sirop:
Glazura:
Blat: Albușurile se bat spuma cu zaharul, se incorporeaza galbenusurile si uleiul si se mixeaza putin, apoi se pune nuca, faina si praful de copt. Se amesteca compozitia usor cu o paleta si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace aproximativ 20 de minute la 180 grade C.
Crema: Se bat ouale cu zaharul pana se umfla si se aseaza vasul pe baie de aburi. Se fierbe crema pana se ingroasa. Se adauga nessul si se lasa la racit. In crema rece se pune margarina tinuta la temperatura camerei si se mixeaza bine pana crema devine spumoasa si fina. Se adauga nuca taiata marunt si rumenita in prealabil si se intinde crema peste blatul rece.
Sirop: Se fierbe apa cu zaharul pana se obtine un sirop gros, se lasa la racit si se adauga romul. Se introduce fiecare biscuite pentru cateva secunde in sirop si se aseaza peste crema.
Glazura: Ciocolata se rupe bucatele, se amesteca cu frisca si margarina si se topeste pe baie de aburi.
Se toarna calduta peste stratul de biscuiti.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult