Desert prajitura cu crema de ness si nuca

de diana_k in Prajituri, 23 Oct 2013 | 144779 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat din:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 100 g nuca macinata
  • 160 g faina
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g margarina rama
  • 2 lingurite ness
  • 50 g nuca taiata
  • +200 g biscuiti

Sirop:

  • 1 cescuta apa
  • 1 cescuta zahar
  • 1 esenta de rom

Glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ness si nuca:

Blat: Albușurile se bat spuma cu zaharul, se incorporeaza galbenusurile si uleiul si se mixeaza putin, apoi se pune nuca, faina si praful de copt. Se amesteca compozitia usor cu o paleta si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace aproximativ 20 de minute la 180 grade C.

Crema: Se bat ouale cu zaharul pana se umfla si se aseaza vasul pe baie de aburi. Se fierbe crema pana se ingroasa. Se adauga nessul si se lasa la racit. In crema rece se pune margarina tinuta la temperatura camerei si se mixeaza bine pana crema devine spumoasa si fina. Se adauga nuca taiata marunt si rumenita in prealabil si se intinde crema peste blatul rece.

Sirop: Se fierbe apa cu zaharul pana se obtine un sirop gros, se lasa la racit si se adauga romul. Se introduce fiecare biscuite pentru cateva secunde in sirop si se aseaza peste crema.

Glazura: Ciocolata se rupe bucatele, se amesteca cu frisca si margarina si se topeste pe baie de aburi.
Se toarna calduta peste stratul de biscuiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ness si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

aia 1

07.03.2016, 17:54

este posibil sa comenteze cineva care chair a incercat reteta?

BadescuRoxana 1

29.12.2019, 19:34

Se poate inlocui nesul?

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 23:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de nes,frisca si glazura de ciocolata