Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa

de RODIMUR in Prajituri, 8 Noi 2021 | 15243 vizualizari

 

Mie mi se pare că prăjiturile (plăcintele) cu mere sunt oarecum specifice toamnei, când frumoasele și sănătoasele fructe se culeg de prin livezi și încântă privirile...
Soțul meu dorea de mult timp să fac aceasta Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa. Din ingrediente simple si la indemana, poti pregati o bunatate de prajitura frageda cu umplutura delicioasa de mere.
Pentru Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, unt, mere, scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa
  • Pentru blat:
  • 5 ouă
  • 150 grame de zahăr tos
  • 5 grame de sare extrafină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 150 grame de făină albă
  • 150 grame de unt topit
  • Pentru umplutură:
  • 7-8 mere
  • 3-4 linguri de zahăr tos
  • 1-2 linguri de scorțișoară (pudră)
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Pentru decor:
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilinat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa:

Iata cum se prepara Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa

Mai întâi se pregătește umplutura. Merele se spală, se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare și se călesc într-o cratiță în care s-au pus 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui. Se adaugă 3-4 linguri de zahăr tos și se ține umplutura la foc mic, până ce scade lichidul. Apoi se ia cratița de pe foc și se lasă 10-15 minute să se răcorească, după care se adaugă 1-2 linguri de scorțișoară pudră și se omogenizează umplutura.

În timp ce se răcește umplutura, se face aluatul pentru blat. Se separă albușurile de gălbenușuri, se mixează cu un praf de sare extrafină și când iau volum, se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat, iar apoi gălbenușurile, unul câte unul. Se mixează întruna, până ce nu se mai simte zahărul și atunci se adaugă, în ploaie, făina albă amestecată cu praful de copt. La urmă se adaugă treptat untul topit și lăsat puțin să se răcorească.

Se toarnă o jumătate din această compoziție în tava în care s-a pus în prealabil hârtie de copt și se dă la cuptor, la foc mediu (180 grade Celsius) pentru 10 minute.

După acest interval de timp se scoate tava din cuptor, se lasă puțin să se răcorească blatul și apoi se întinde umplutura, în strat uniform pe toată suprafața tăvii. Deasupra se toarnă restul de compoziție pentru blat și apoi se dă din nou tava la cuptor, până ce aluatul crește și se rumenește frumos. Atunci se scoate tava din cuptor, se presară deasupra zahăr pudră amestecat cu 1 plic de zahăr vanilinat și când se răcește prăjitura, se porționează și se poate servi.

Dintre deserturile gustoase cu mere, va recomandam si reteta de Placinta taraneasca cu mere sau Mere coapte servite cu o delicioasa Inghetata frantuzeasca de vanilie.

TIPS-URI

1

Nu lăsați merele să se oxideze, ci căliți-le imediat ce le-ați descojit și răzuit.

2

Umplutura trebuie scăzută bine, la foc mic, ca să nu fie apoasă.

3

Adăugați aromele în umplutură, după ce s-a răcorit puțin.

4

Lăsați untul topit să se răcorească puțin, înainte de a-l adăuga, puțin câte puțin în aluatul de blat.

5

Lăsați blatul să se răcorească puțin, înainte de a întinde umplutura, în strat uniform.

6

Presărați zahărul pudră amestecat cu cel vanilinat, imediat ce ați scos prăjitura din cuptor. Astfel, zahărul va adera bine la aluat. Este posibil chiar să se înmoaie și atunci va trebui să mai presărați puțin zahăr pudră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

madi_marin 1

13.11.2021, 09:54

Ce frumoasa e!

Rocsi 1

13.11.2021, 20:44

Ador prajiturile cu mere si le servesc cu drag oricand, in orice sezon!

Anett 1

28.11.2021, 22:29

Ce imi place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere svaba