Desert prajitura cu morcovi si nuci

de anca_rm in Prajituri, 28 Iul 2017 | 326 vizualizari

 

Am pregatit aceasta prajitura la Slow Cooker, dar se poate face si la cuptor.
Este perfect atunci cand vrei ceva dulce, dar nu vrei sa pornesti cuptorul pentru ca in casa deja este foarte cald.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 morcov razuit
  • 150 gr faina (5 linguri)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 linguri nuca macinata
  • sucul de la o jumate de lamaie
  • 1/2 lingurite bicarbonat sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Extra :
  • 30 gr fulgi de ciocolata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu morcovi si nuci:

In vasul de la slowcooker am pus o hartie de copt. Se poate folosi foarte bine o tava rotunda cu diametru de 20 cm si se poate coace in cuptor.


Curatam un morcov mai mare si il dam pe razatoarea mica.


Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul si putina sare, pana cand se topeste tot zaharul. Daca folositi zahar brun, o sa aveti o culoare maronie, daca folositi zahar alb, atunci prajitura va avea o culoare deschisa.


Adaugam sucul de lamaie, uleiul, praful de copt, bicarbonatul, morcovul, scortisoara si faina. Faina ar fi bine sa nu o puneti pe toata odata, ci sa fie incorporata treptat, deoarece cantitatea necesara depinde de cat de suculent este morcovul.


Omogenizam bine si turnam compozitia in vasul de copt.


Nivelam si punem deasupra fulgi de ciocolata.


Coacem prajitura in slowcooker, timp de 2.30 minute ore, la treapta de temperatura low sau in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 20-30 minute.



In slowcooker, cam din jumate in jumate de ora, am ridicat capacul, am sters aburi si am invartit putin vasul.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu morcovi si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

oanapl 1

28.07.2017, 22:39

Ce bine arata! Cred ca e delicioasa! 😍

dantes 1

29.07.2017, 08:04

Buna!

kytz 1

31.07.2017, 11:23

Perfectă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
prajitura cu foi si crema de lamaie